Lambert Krooneman heeft jarenlang als vrachtwagenchauffeur gewerkt. Door omstandigheden moest hij op zoek naar een andere baan en deze heeft hij gevonden bij JobTrans. Lees er hier meer over.

Het kan iedereen overkomen: dat je door omstandigheden gedwongen wordt uit te kijken naar een nieuwe baan. Het overkwam Lambert. Hij maakte de weg vrij voor een nieuw perspectief en vond een uitdagende baan als instructeur bij JobTrans. In zijn functie als hoofdinstructeur plukt hij de vruchten van zijn vakkennis en komen zijn talenten nog verder tot bloei. In dit artikel vertelt Lambert meer over werken bij JobTrans.

Een nieuwe stap

Als vrachtwagenchauffeur volgde ik nascholingscursussen bij JobTrans. In deze periode leerde ik JobTrans kennen als een boeiend en snelgroeiend bedrijf. Als vrachtwagenchauffeur had ik geen idee wat er allemaal bij het geven van nascholingscursussen en rijopleidingen komt kijken. Tijdens mijn zoektocht naar een nieuwe baan verdiepte ik mij in de functie van instructeur bij JobTrans. Ik werd steeds enthousiaster. Zo enthousiast dat ik besloot de stap te maken. Ik dook de studieboeken in en kreeg door de jaren heen steeds meer instructeursbevoegdheden. Nu – 5 jaar later – ben ik doorgegroeid naar de functie van hoofdinstructeur.

Veel voldoening

Hoewel ik met een goed gevoel terugkijk op mijn tijd als vrachtwagenchauffeur, geeft werken als hoofdinstructeur bij JobTrans mij iedere dag weer energie. Ik ben collega, coach, adviseur, leidinggevende, docent, rijinstructeur en kan echt het verschil maken. Ik heb de mogelijkheid om mensen te stimuleren en het beste uit hen naar boven te halen. Denk hierbij onder andere aan collega-instructeurs, cursisten en kandidaten van de rijopleiding.

Afwisselende baan

Daarnaast geef ik instructie voor verschillende vrachtautomerken, zoals DAF Nederland, Mercedes-Benz Trucks en Volvo Trucks. Verder ben ik continu bezig om samen met mijn collega’s ons cursusaanbod uit te breiden en ons huidige aanbod verder te ontwikkelen. Hoe kunnen we zorgen voor een nog lager brandstofverbruik, meer veiligheid en een hogere productiviteit van de chauffeur? Het zijn een aantal vraagstukken waar ik mij mee bezighoud. Met als doel: klanten van JobTrans beter laten presteren.

Bij JobTrans raak je nooit uitgeleerd

Mede dankzij mijn carrièreswitch besef ik nog meer dat je als mens en professional nooit raakt uitgeleerd. Gelukkig deelt JobTrans die mening. Bij JobTrans krijg ik de kans verschillende opleidingen, cursussen en trainingen te volgen die aansluiten bij mijn wensen en behoeften. Op deze manier kan ik mijzelf verder ontwikkelen. Sinds een aantal maanden volg ik de hbo-studie Management. Dat betekent dat ik niet alleen in mijn baan, maar ook tijdens mijn studie continu word uitgedaagd om het beste uit mezelf te halen. Nog leuker: de opgedane kennis kan ik direct toepassen in de praktijk.

Ook werken als instructeur bij JobTrans?

JobTrans groeit en is regelmatig op zoek naar nieuwe talenten. Wil jij de beste zijn door voorop te lopen, vooruit te denken en verwachtingen te overtreffen? Bekijk dan de openstaande vacatures op onze website en solliciteer direct. Staat er geen passende vacature tussen en denk je een versterking te zijn voor ons team? Stuur gerust je cv en motivatie naar [email protected] en wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie met jou. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met Jacobien Westerink. Dat kan door een e-mail te sturen naar [email protected]obtrans.nl.