De cursus veilig werken met de houtversnipperaar volgen? Goede keus! Werken met een houtversnipperaar brengt risico’s met zich mee. Dat zit in de draaiende delen van de versnipperaar, die het hout naar binnen trekken, de wegslaande takken bij de invoertrechter en de wegvliegende delen die de afvoerpijp met grote snelheid verlaten. Daarom is het van belang dat er veilig en conform gebruikshandleiding wordt gewerkt. Wil jij leren veilig te werken met de houtversnipperaar? Volg dan de cursus bij JobTrans. Vraag via onze website vrijblijvend een offerte aan of neem voor meer informatie gerust contact op met één van onze vestigingen.

Doel van de cursus veilig werken met de houtversnipperaar
De cursist krijgt tijdens de cursus veilig werken met de houtversnipperaar inzicht in risico’s, veiligheidsaspecten en werktechnieken. Het verstrekken van de juiste veiligheidsinformatie voordat de werkzaamheden aanvangen is conform verplichtingen vanuit de Arbowet- en regelgeving

Mogelijkheid tot maatwerk
Met onze flexibele invulling van lesmethode, inhoud en locatie kunnen we aan elke wens op het gebied van cursussen voldoen. Ook wat de cursuslocatie betreft, bieden wij flexibiliteit. Zo kan de cursus bij jou locatie plaatsvinden, maar je kunt natuurlijk ook voor één van onze opleidingslocaties of een andere externe locatie kiezen. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wij bieden voor iedere wens een passende oplossing.

Inhoud van de cursus veilig werken met de houtversnipperaar (leerdoelen)
Hieronder vind je meer informatie over de cursus veilig werken met de houtversnipperaar, onderverdeeld in de categorieën: theorie en praktijk.

Theorie:

  • Arbowetgeving
  • Veiligheidsvoorzieningen op machines
  • Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s)

Praktijk:

  • Dagelijks onderhoud
  • Controle van de veiligheidsvoorzieningen
  • Afstelling messen
  • De tussenas, bescherming en onderhoud
  • Reiniging van machine
  • Inventariseren van het object en plan van aanpak maken

Overige cursusinformatie

·        Geldigheid certificaat: 5 jaar

·        Soort cursus: theorie

·        Studieduur: 1 dag

·        Opleidingsniveau: toegankelijk voor iedereen, geen vooropleiding nodig

·        Doelgroep: iedereen die graag meer wil leren omtrent veilig werken met een houtversnipperaar

Meer weten over de cursus veilig werken met de houtversnipperaar?
Wil jij graag meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op. Onze adviseurs beantwoorden graag al jouw vragen over de cursus veilig werken met de houtversnipperaar.