Cursus veilig werken met de minigraver volgen? Goede keus! Door het gevolg van technische ontwikkelingen wordt er steeds meer gebruik gemaakt van minigravers. Hierbij hebben we te maken met een ruime keuze aan voorzetapparatuur. Volgens de Arbowet mogen hef- en hijsmiddelen alleen worden bediend door personen die daartoe specifieke deskundigheid bezitten. Wil jij leren veilig te werken met de minigraver? Vraag vrijblijvend een offerte aan via onze website of neem voor meer informatie gerust contact op met één van onze vestigingen.

Doel van de cursus veilig werken met de minigraver

De cursist doet tijdens de cursus veilig werken met de minigraver kennis en vaardigheden op om veilig en verantwoord te werken met een minigraver. De Arbowetgeving vereist een specifieke deskundigheid voor de gebruikers/bestuurders van geamortiseerde transportmiddelen.

Mogelijkheid tot maatwerk
Met onze flexibele invulling van lesmethode, inhoud en locatie kunnen we aan elke wens op het gebied van cursussen voldoen. Ook wat de cursuslocatie betreft, bieden wij flexibiliteit. Zo kan de cursus bij jou locatie plaatsvinden, maar je kunt natuurlijk ook voor één van onze opleidingslocaties of een andere externe locatie kiezen. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wij bieden voor iedere wens een passende oplossing.

Inhoud van de cursus veilig werken met de minigraver (leerdoelen)
Hieronder vind je meer informatie over de cursus veilig werken met de minigraver, onderverdeeld in de categorieën: theorie en praktijk.

Theorie:

·        Veiligheid AI 17 en Arbowet

·        Bediening en besturing minigraver

·        Belasten van de minigraver

·        Vakkennis

·        Dagelijks onderhoud

·        Schades en kosten


Praktijk:

·        Dagelijks onderhoud

·        Bediening en besturing minigraver

·        Het graven van sleuven

·        Parkeren van de minigraver

·        Bewustwording van gevaren en risico’s


Overige cursusinformatie

·        Geldigheid certificaat: 5 jaar

·        Soort cursus: theorie

·        Studieduur: 1 dag

·        Opleidingsniveau: toegankelijk voor iedereen, geen vooropleiding nodig

·        Doelgroep: iedereen die graag meer wil leren omtrent veilig werken met de minigraver

Meer weten over de cursus veilig werken met de minigraver
Wil jij graag meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op. Onze adviseurs beantwoorden graag al jouw vragen over de cursus veilig werken met de minigraver.