Het veilig werken met de shovel begint met een goede voorbereiding, oftewel met de cursus veilig werken met de shovel. Het werken met een shovel en specifieke arbeidsomstandigheden kunnen namelijk grote risico's met zich meebrengen. Denk hierbij aan werken bij veel wind, kantelen van de machine of het niet in goede staat bevinden van de shovel, met alle gevolgen van dien. Wil je er zeker van zijn dat je weet hoe je veilig werkt met een shovel? Volg dan de cursus bij JobTrans.

Doel van de cursus veilig werken met de shovel

Na deze cursus weet je hoe je de werkzaamheden met een shovel veilig kunt uitvoeren en risico's tijdens het werken met een shovel tot een minimum kunt beperken.

Lesaanpak van de cursus veilig werken met de shovel

De cursus veilig werken met de shovel bestaat uit zowel een theorie- als praktijkgedeelte. Hierdoor is het een interactieve cursus waarin de volgende onderwerpen aan bod komen:

 • Dagelijks onderhoud
 • Last bepaling
 • Veilig lasten verplaatsen
 • Verantwoordelijkheid van de chauffeur
 • Gebruik van de juiste lastdragers
 • Veiligheidsregels algemeen
 • Het rijden in bedrijfssituatie
 • Parkeren van de shovel

Waarom de cursus werken met de shovel volgen bij JobTrans?

 • Innovatief: we ontwikkelen geregeld nieuw lesmateriaal.
 • Expertise: we kennen de wet- en regelgeving binnen jouw sector.
 • Warm bad: goed verzorgde lunch en onbeperkt koffie, thee en frisdrank.
 • Fanatiek: we doen veel voor een tevreden klant. Cursus bij jou op locatie? Dat kan!
 • Flexibel: staat de gewenste datum er niet tussen? Neem contact op. We denken met je mee.
 • Verwachtingen overtreffen: volg de cursus veilig werken met de shovel en ontdek het zelf!
Interesse in de cursus veilig werken met de shovel?
Neem contact op met een vestiging bij jou in de buurt.
Vraag offerte aan
Voor wie is de cursus veilig werken met de shovel bedoeld?

Voor wie is de cursus veilig werken met de shovel bedoeld? De cursus veilig werken met de shovel geeft inzicht in risico's, bewustwording en kennis om op een veilige manier de shovel te bedienen. Een juiste bediening van de shovel geeft de cursist als bediener veel tijdswinst en verlaagde risico's. De cursus is geschikt voor machinisten met een minimumleeftijd van 16 jaar.

Cursus op locatie naar keuze

Met onze flexibele invulling van lesmethode, inhoud en opleidingslocatie kunnen we aan elke opleidingswens voldoen. Kun je de gewenste locatie niet vinden in onze cursusagenda? Je kunt de cursus veilig werken met de shovel ook bij jou op locatie laten plaatsvinden. Uiteraard kun je ook voor één van onze opleidingslocaties of een andere externe locatie kiezen.

Trainen zoals jij het wil

Cursusaanbod veel van hetzelfde? Bij JobTrans doen we het net even anders om jou een unieke en leerzame dag aan te bieden. Indien gewenst stellen we samen met jou een maatwerkcursus op die aansluit op jouw wensen. Ontwikkel samen met JobTrans een cursus veilig werken met de shovel waar je écht iets aan hebt.

code 95 uren
Start met leren en wij doneren

Wist je dat JobTrans per cursist 1 euro doneert aan Villa Joep in 2022? Het totaalbedrag zal JobTrans aan het einde van het jaar verdubbelen. Villa Joep is een fonds dat de strijd tegen neuroblastoom kinderkanker en JobTrans draagt hieraan bij met de actie 'start met leren en wij doneren'.

Over JobTrans
Vragen over de cursus veilig werken met de shovel?

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden voor de cursus veilig werken met de shovel.