Als vrachtwagenchauffeur is verkeerseducatie een belangrijk onderwerp. Is het al wat jaren geleden dat jij je rijbewijs hebt gehaald? Grote kans dat het verkeer drukker is geworden, er nieuwe verkeersregels bij zijn gekomen of de wet- en regelgeving is gewijzigd. Tijdens de cursus verkeerseducatie frissen we jouw verkeerskennis op, zodat je nog veilig aan het verkeer deelneemt.

Doel van de cursus verkeerseducatie (leerdoelen)
De cursus verkeerseducatie brengt vrachtwagenchauffeurs op de hoogte van nieuwe verkeersregels en frist de kennis over bestaande regels op. Met als doelstellingen, ongevallen, onduidelijkheid, boetes en frustraties in het verkeer te voorkomen.

Kennis

 • De cursist heeft kennis van relevante wet- en regelgeving. Denk hierbij aan:
         - RVV 1990
  - WVW 1994
  - Regeling voertuigen
  - Rij- en rusttijden

Inzicht

 • De cursist kan gevaar herkennen en heeft inzicht in risicovolle neigingen en situaties.
 • De cursist is zich bewust van gedragsregels in het verkeer.
 • De cursist heeft inzicht in de gevaren rondom tunnels en tunnelveiligheid.

E-learning
E-learning code 95 gaat tijdens de lockdown gewoon door. Cursisten kunnen nu al beginnen met de e-learning en voor 1 juli 2021 het klassikale gedeelte afronden. De e-learning bestaat uit tekstuele leerstof, toegelicht met foto en videomateriaal. In de training komt de cursist diverse soorten opdrachten tegen. Ieder hoofdstuk wordt afgesloten met een eindtoets. Om door te gaan naar het volgende hoofdstuk dient de eindtoets afgesloten te worden met een positief resultaat van meer dan 70%. Om in aanmerking te komen voor de code 95-punten, dient er minimaal 4 uur aan de e-learning besteed te worden. Deze 4 uur hoeven niet aansluitend gevolgd te worden. Na het behalen van de theorie wordt op de cursusdag het praktijkgedeelte afgenomen, om hier aan deel te kunnen nemen dient het theoriecertificaat overhandigd te worden aan de docent.  Het praktijkgedeelte duurt 3 uur.

Overige cursusinformatie

 • Soort cursus: theorie
 • Aantal punten code 95: 7
 • Opleidingsniveau: toegankelijk voor iedereen, geen vooropleiding nodig
 • Doelgroep: iedereen die eerste hulp wil kunnen verlenen

Meer weten over de cursus verkeerseducatie?
Wil jij graag meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op. Onze adviseurs beantwoorden graag al jouw vragen over de cursus verkeerseducatie.