SOOB Logo

*Vanaf 1 juli 2022 is dit de nieuwe theorieopleiding voor rijopleiding C/CE. Hier lees je meer over de inhoud van de nieuwe module(s).

Module 1 (RVM1)
is een verplicht onderdeel van het behalen van jouw rijbewijs C. In dit examen krijg je vragen over:

- Verkeer
- Techniek
- Lading
- Wetgeving (administratie)

JobTrans stoomt je klaar voor module 1 (RVM1), middels een e-learning of klassikaal. Vraag vrijblijvend een offerte aan via onze website!

Inhoud van de nieuwe theorieopleiding Module 1

In Module 1 worden onderwerpen getoetst die relevant zijn voor alle bestuurders met een rijbewijs C1 of C, dus zowel voor priv├ęgebruik als voor beroepsuitoefening. De nadruk in deze module ligt op het onderdeel Verkeer. Denk hierbij aan onderwerpen als kennis van maatregelen na ongevallen, veiligheidseisen en alcohol- en medicijngebruik.

Hoe ziet het examen eruit?

Het theorie-examen duurt 80 minuten en bestaat uit 65 vragen. Op de website van het CBR vind je voorbeeldvragen en de exameneisen voor deze module. Je bent geslaagd als je 52 of meer vragen correct beantwoord. Na het examen zie je direct de uitslag op je scherm. De uitslag van het  examen is twee jaar geldig. Het examen dient met een positief resultaat te worden afgesloten, voordat er praktijkexamen gedaan kan worden.

Het is mogelijk om het examen met extra tijd of met individuele begeleiding te doen.  

Let op: het is verplicht om eerst module 1 te behalen voordat er examen voor module 2 en 3 gedaan kan worden.

De toelatingseisen

- Minimaal 17 jaar.

Wat moet je meenemen naar het examen?

- Een geldig identiteitsbewijs
- De bevestiging van reservering voor het theorie-examen met daarin je persoonlijke reserveringsnummer.
- Kijk op de bevestiging van reservering of op de pagina van het specifieke examen, of en welke aanvullende benodigdheden je nog meer mee moet nemen.

Overige informatie

- SOOB-subsidie: ja
- Opleidingsniveau: toegankelijk voor iedereen, geen vooropleiding nodig
- Studieduur: 4 dagen
- Doelgroep: iedereen die graag rijbewijs C wil halen

Meer weten over module 1 (RVM1)?

Gezien deze theorieopleiding pas sinds kort actief is, begrijpen wij dat er vragen kunnen zijn over de nieuwe theorieopleiding en de inhoud hiervan. Bij JobTrans willen we je hier graag meer over vertellen en je verder helpen bij vragen. Neem gerust contact op.

Mocht je interesse hebben in het behalen van je rijbewijs C? Dan verwijzen we je graag door naar deze pagina met meer informatie over het traject van rijopleiding C. Uiteraard mag je hiervoor ook rechtstreeks contact opnemen met onze specialisten.