SOOB Logo

Snel of in eigen tempo vrachtwagentheorie deel 2 (administratie), oftewel V2C, halen? Dan is zelfstudie met e-learning wellicht wat voor jou. Het enige wat je nodig hebt is een device (computer, tablet of telefoon) en internetverbinding. Waar je bij normale lessen vaak gebonden bent aan lesuren, kun je e-learning volgen waar en wanneer je maar wilt. Of dit nu thuis aan de keukentafel is of onderweg: online training kan altijd. Een ander voordeel van e-learning is dat je informatie terug kunt lezen. Waar je bij een fysieke cursus de informatie eenmalig hoort, kun je e-learning zo vaak doen als je wilt. Zo blijft informatie veel beter hangen. Heb je interesse in e-learning? Informeer gerust naar de mogelijkheden of vraag vrijblijvend een offerte aan via onze website.

Over vakbekwaamheid deel 2 (administratie)

Vakbekwaamheid deel 2 (administratie), is een verplicht onderdeel van het behalen van jouw rijbewijs C. Je wordt getoetst op onder andere de volgende onderdelen:

 • Veiligheidsaspecten
 • Milieuaspecten
 • Relevante bepalingen van de Arbeidstijdenwet en het Arbeidstijdenbesluit vervoer
 • Relevante bepalingen in de vervoerswetgeving

Middels onze zelfstudie met e-learning stomen wij je klaar voor de vakbekwaamheid deel 2 (administratie).

Hoe ziet het examen eruit?
Het theorie-examen duurt 75 minuten en bestaat uit 50 vragen. Op je computer zit een rekenmachine, die je tijdens het examen mag gebruiken. Tevens krijg je kladpapier van het CBR. Je bent geslaagd als je 40 of meer vragen goed hebt beantwoord. De uitslag ontvang je meteen na het examen en is twee jaar geldig. Het examen dient met een positief resultaat te worden afgesloten, voordat er praktijkexamen gedaan kan worden.

Extra tijd of individueel begeleid examen
Wanneer je geen regulier theorie-examen kunt doen, zijn er twee mogelijkheden:

 • Een regulier examen met extra tijd 
  Je krijgt 15 minuten extra tijd voor dit examen ten opzichte van het reguliere examen. Een individueel begeleid examen wordt afgenomen in de reguliere examenruimte. Er zijn ook andere examenkandidaten in deze ruimte aanwezig. Je krijgt geen individuele begeleiding en er is geen geluid bij dit theorie-examen.

  Een regulier examen met extra tijd kan zowel door de kandidaat als opleider worden aangevraagd via Mijn CBR.

 • Een individueel begeleid examen
  Je krijgt 15 minuten extra tijd voor dit examen ten opzichte van het reguliere examen. Een individueel begeleid examen wordt afgenomen in een aparte ruimte. Er zijn geen andere examenkandidaten in deze ruimte aanwezig. Het examen wordt voorgelezen door een medewerker van het CBR. De antwoorden op de examenvragen vul je in op het computerscherm. Tijdens het examen wordt de vraag niet aan je uitgelegd en je kunt ook geen vragen stellen.

De toelatingseisen

 • Minimaal 17 jaar.
 • Heb je een medische verklaring? Dan mag je direct bij het eerste examen een individueel begeleid examen doen. Zonder deze verklaring dien je eerst een regulier examen of een examen met extra tijd te doen.

Wat moet je meenemen naar het examen?

 • Een geldig identiteitsbewijs.
 • De bevestiging reservering voor het theorie-examen met daarin je reserveringsnummer.
 • Kijk op de bevestiging of op de pagina van het specifieke examen, of en welke aanvullende benodigdheden je nog meer mee moet nemen.

Overige informatie

 • SOOB-subsidie: ja
 • Opleidingsniveau: toegankelijk voor iedereen, geen vooropleiding nodig
 • Doelgroep: iedereen die graag rijbewijs C wil halen

Meer weten over e-learning vakbekwaamheid deel 2 (administratie)?
Het halen van je vakbekwaamheid deel 2 (administratie) is net zoals vakbekwaamheid deel 1 (verkeer en techniek) essentieel voor het behalen van je rijbewijs C. Ben je op zoek naar meer informatie of ben je benieuwd wat wij hierin voor jou kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden voor e-learning vakbekwaamheid deel 2 (administratie).