EHBO, Eerste Hulp Bij Ongelukken, wil jij eerste hulp kunnen verlenen? Wil jij levens kunnen redden, mensen kunnen helpen bij letsel? Dan is de cursus EHBO zeker iets voor jou!

Doel van de cursus EHBO
Preventieve maatregelen nemen tegen ongelukken en praktische handelingen te kunnen uitvoeren bij letsel of levensbedreigende situaties. De cursist leert verschillende levensreddende handelingen zodat hij op zijn werkplek, maar ook daarbuiten, kan reageren op diverse ongevalssituaties en eerste hulp kan verlenen.

Inhoud van de cursus EHBO (leerdoelen)

Kennis:

 • De cursist heeft kennis van de ABCDE methodiek

Inzicht:

 • De cursist kent de oorzaken en gevolgen van:
 1. Stilstand van de bloedsomloop
 2. Uitwendig wonden
 3. Brandwonden
 4. Kneuzingen en verstuikingen
 5. Ontwrichting en botbreuken
 6. Oogletsel
 7. Vergiftiging
 8. Elektriciteitsongevallen

Toepassing:

 • De cursist kan een slachtoffer over korte afstand vervoeren
 • De cursist kan verband- en hulpmiddelen juist gebruiken
 • De cursist kan reanimeren en een AED gebruiken

E-learning

E-learning code 95 gaat tijdens de lockdown gewoon door. Cursisten kunnen nu al beginnen met de e-learning en voor 1 juli 2021 het klassikale gedeelte afronden. De e-learning bestaat uit tekstuele leerstof, toegelicht met foto en videomateriaal. In de training komt de cursist diverse soorten opdrachten tegen. Ieder hoofdstuk wordt afgesloten met een eindtoets. Om door te gaan naar het volgende hoofdstuk dient de eindtoets afgesloten te worden met een positief resultaat van meer dan 70%. Om in aanmerking te komen voor de code 95-punten, dient er minimaal 4 uur aan de e-learning besteed te worden. Deze 4 uur hoeven niet aansluitend gevolgd te worden. Na het behalen van de theorie wordt op de cursusdag het praktijkgedeelte afgenomen, om hier aan deel te kunnen nemen dient het theoriecertificaat overhandigd te worden aan de docent.  Het praktijkgedeelte duurt 3 uur.

Overige cursusinformatie

 • Geldigheid certificaat: 1 jaar
 • Studieduur: 1 dag
 • Opleidingsniveau: toegankelijk voor iedereen, geen vooropleiding nodig
 • Doelgroep: iedereen die eerste hulp wil kunnen verlenen

Meer weten over de cursus EHBO?
Wil jij graag meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op. Onze adviseurs beantwoorden graag al jouw vragen over de cursus EHBO.