Deelnemers leren rijden met een vrachtwagen en kunnen zich veilig voortbewegen in het verkeer. De opleiding wordt afgesloten met een rijexamen vanuit het CBR.

Gezondheidsverklaring

Voor een autorijbewijs heb je altijd een Gezondheidsverklaring nodig. Je moet gezond genoeg zijn om auto te rijden. Lichamelijk en geestelijk. Daarom moet iedereen een Gezondheidsverklaring naar het CBR sturen. Daarop staan vragen over je gezondheid. Die moet je eerlijk invullen. Als autorijder ben je namelijk verantwoordelijk voor je eigen veiligheid en ook voor die van anderen.

Het CBR bekijkt of je medisch geschikt bent om auto te rijden. Daarom stuur je de Gezondheidsverklaring op via de site Mijn CBR. Doe dat meteen in het begin van jouw rijopleiding. Soms moet je namelijk naar een medisch specialist en/of een rijtest doen bij het CBR.

Medische Keuring

Wanneer je het rijbewijs C of CE wilt behalen of vernieuwen, dan dien je je te laten keuren door een bedrijfsarts of een gecertificeerde arbodienst. Tijdens een Medische Keuring dien je het volgende mee te nemen:
  • Je huidige rijbewijs
  • Ingevulde Eigen Verklaring
  • Schoon potje met urine
  • Eventuele medicijnenlijst
- Eventuele bril/contactlenzen (neem van de contactlenzen ook de sterkte mee)

Wanneer je medisch bent goedgekeurd, wordt er een verklaring van geschiktheid naar de RDW gestuurd. Deze is 1 jaar geldig.