Met de cursus Veiligheidscertificaat Vorkheftruck bereiden wij je voor op een mooie toekomst als heftruckchauffeur. Bij de meeste bedrijven is de vorkheftruck niet meer weg te denken uit het logistieke proces. Het is een onmisbaar hulpmiddel geworden op de meeste werkplekken. Helaas ontstaan er nog te veel ongevallen met heftrucks op deze werkplekken. Tijd voor verandering!

Doel van de cursus
De cursist leert veilig en efficiënt werken met een vorkheftruck. Veel medewerkers in een warehouse of magazijn werken (incidenteel) op een heftruck. Daarbij is het van groot belang te beseffen dat er vele mogelijke gevaren zijn aan het besturen van een heftruck. Juist bij het verplaatsen van een heftruck moet de nadruk liggen op veiligheid, voor de bestuurder en voor de overige werknemers. T

Inhoud van de cursus Veiligheidscertificaat Vorkheftruck (leerdoelen)

Kennis:

 • De cursist kent de relevante wet- en regelgeving.
 • De cursist kent de effecten op het milieu.

Inzicht:

 • De cursist kan de werkwijze van materiaal en materiaal benoemen.
 • De cursist kan het effect van belading en belasting noemen.
 • De cursist begrijpt het belang van ergonomie.

Toepassing:

 • De cursist past veiligheid toe in het gebruik van materiaal en materiaal rijden het laden en lossen.
 • De cursist past een goede rijtechniek toe.

E-learning
De cursus Veiligheidscertificaat Vorkheftruck is tevens middels e-learning te volgen. De uitnodiging van de e-learning wordt 10 dagen voorafgaand aan de cursus verstuurd. De cursist heeft 10 dagen de tijd om de e-learning te doorlopen. De e-learning bestaat uit tekstuele leerstof, toegelicht met foto en videomateriaal. In de training komt de cursist diverse soorten opdrachten tegen. Ieder hoofdstuk wordt afgesloten middels een eindtoets. Om door te gaan naar het volgende hoofdstuk dient de cursist op de eindtoets een positief resultaat te halen van meer dan 70%. Daarnaast dient de cursist minimaal 4 uur te besteden aan deze e-learning voor de Code 95 punten. Deze 4 uur mogen worden vermeld over de 10 dagen voorafgaand aan de training.

Na het behalen van de theorie voor de cursus Veiligheidscertificaat Vorkheftruck wordt het praktijkgedeelte afgenomen. Om deel te kunnen nemen aan het praktijkgedeelte dient het certificaat wat behaald is met de e-learning Veiligheidscertificaat Vorkheftruck overhandigd te worden aan de docent. Het praktijkgedeelte duurt 3 uur.

Overige cursusinformatie

 • Geldigheid certificaat: 5 jaar
 • Soort cursus: theorie
 • SOOB-subsidie: ja
 • Aantal punten Code 95: 7

Meer weten over de cursus Veiligheidscertificaat Vorkheftruck?
Wil jij graag meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op. Onze adviseurs beantwoorden graag al jouw vragen over de cursus Veiligheidscertificaat Vorkheftruck.