Wij helpen jullie aan passend personeel!

Even voorstellen

Wie ben je en wat is jouw rol bij JobTrans?
Mijn naam is Gerco Plender, ik ben 26 jaar en woon in Oldebroek. Ik ben sinds 2020 werkzaam bij JobTrans als intercedent.

Mijn hoofddoel is zoveel mogelijk chauffeurs helpen aan een passende baan in het transport. Hiervoor ben ik met zowel de klant als chauffeur in gesprek om te zorgen voor een goede match. Daarnaast ben ik veel bezig met het begeleiden van onze leerlingchauffeurs om ze verder op weg te helpen in het transport. 

Wat doet JobTrans precies?
Het is onze missie om klanten beter te laten presteren. Met een team van 40+ fanatieke en enthousiaste specialisten hebben wij voor ieder personeels- of opleidingsvraagstuk een oplossing. Net als de transport- en logistieke sector blijven wij altijd in beweging, op weg naar nóg betere prestaties. De beste zijn door voorop te lopen, vooruit te denken en verwachtingen te overtreffen. Dat is wat wij doen, zodat je meer rendement, gemak en innovatie ervaart. 

Wat is jouw mening over het tekort aan chauffeurs binnen het transport?
Sinds dat ik ben gaan werken in het transport zie ik de vraag naar chauffeurs steeds meer toenemen. Ik merk dat dit zorgt voor een omslag binnen de transportsector waar bedrijven graag willen laten zien hoe belangrijk en mooi het werk als vrachtwagenchauffeur is. Lonen en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn een belangrijkere rol gaan spelen. Door de krapte in de huidige arbeidsmarkt moet er worden gekeken op welke manier het vak als vrachtwagenchauffeur aantrekkelijker gemaakt kan worden. Hier willen wij graag aan bijdragen.

neem contact op

Wat kan JobTrans hierin betekenen?
Door de combinatie van opleiden en uitzenden kunnen wij jullie chauffeurs blijven ontwikkelen door ze passende cursussen aan te bieden én kunnen wij ook nieuwe chauffeurs opleiden die bij jullie aan de slag kunnen. Stel, jullie werken met gevaarlijke stoffen, dan zorgen wij ervoor dat de leerling chauffeur tijdens zijn opleiding een extra ADR cursus volgt zodat deze chauffeur in spe perfect aansluit bij jullie behoefte en hiervoor niet nog een cursus hoeft te volgen. 

Op deze manier kunnen wij de schaars beschikbare kandidaten toch aan de juiste plek helpen. Wij zorgen voor een voorselectie door middel van meerdere selectiegesprekken zodat alleen de meest geschikte kandidaten bij jullie bedrijf langs komen. Naast de kandidaten die voor omscholing komen, spreken wij ook met grote regelmaat de ervaren chauffeur die op zoek is naar een nieuwe uitdaging.

JobTrans zal vanaf heden meer te vinden zijn in regio Hengelo, wat is de reden hiervan?

Wij merken dat wij veel aanvragen krijgen van kandidaten uit deze regio die zich willen laten omscholen tot vrachtwagenchauffeur. Echter hebben wij nog een te beperkt aantal werkplekken in deze regio om een geschikt traject aan te bieden. We zouden het leuk vinden om hier met jullie verder het gesprek over aan te gaan. Dit is een win-win situatie waarbij geïnteresseerden uit deze regio vrachtwagenchauffeur kunnen worden en jullie gemotiveerde, nieuwe collega's kunnen verwelkomen.

Waarom moeten transportbedrijven samenwerken met jou Gerco?

Wij als JobTrans willen de klant beter laten presteren. Voor elk vraagstuk is er een oplossing en wij gaan daar net dat stapje verder voor. Wij kijken niet naar wat er is gebeurd maar naar wat er nog moet gebeuren om iets te laten slagen. Open en eerlijke communicatie staat bij ons hoog in het vaandel. Naast de werving van nieuw personeel kunnen wij ook het huidige chauffeursbestand voorzien van de juiste scholing.

Wat kunnen we voor jullie betekenen?

JobTrans is naast een uitzendbureau ook een opleider in het transport. Naast het bemiddelen van personeel, helpen wij geïnteresseerden bij het verwezenlijken van hun droom, namelijk: vrachtwagenchauffeur worden. Wij verzorgen de gehele opleiding, jullie faciliteren een fijne werkplek voor de leerling.

Waarom willen we dit met jullie samen doen?  Omdat dit jullie het volgende oplevert:

  • Een gemotiveerde werknemer die 6 tot 12 maanden bij jullie aan het werk gaat als logistiek medewerker, bijrijder, heftruckchauffeur of koerier. 
  • Na het succesvol afronden van de opleiding start deze werknemer bij jullie als vrachtwagenchauffeur.
  • Jullie hebben inzichtelijk hoeveel toekomstige chauffeurs jullie kunnen verwelkomen de komende periode. 

Kortom: Samen lossen we het chauffeurstekort op bij jullie bedrijf en leiden we samen de toekomst van chauffeurs op.

Hoe willen wij dit samen met jullie doen? 


We zouden graag samen met jullie kijken naar een passende werkplek voor de leerlingen die via ons starten met de opleiding tot vrachtwagenchauffeur. Hoe gaat dit precies in zijn werk?

Selectie

Wij gaan het gesprek aan met sollicitanten die aangeven graag vrachtwagenchauffeur te willen worden. We voeren meerdere gesprekken waarin we uitgebreid spreken over de opleiding, het vak van de chauffeur en alles wat hierbij komt kijken. Hebben wij beiden een positief gevoel, dan mag de kandidaat een intest doen. Aansluitend vindt er een tweede gesprek plaats, waarna we een keuze maken of we gaan starten.

Opleiding

Na de selectie gaan wij op zoek naar een bedrijf dat past bij de leerling. We letten hierbij op reisafstand en wensen maar ook op toekomstperspectief. Hiermee zorgen we ervoor dat jullie iemand in dienst krijgen die de ambitie heeft om na het succesvol afronden van de opleiding bij jullie de vrachtauto op te stappen.T ijdens de opleiding zal de leerling eerst aan het werk gaan als bijvoorbeeld heftruckchauffeur, bijrijder of als koerier.

Werk

Tijdens de opleiding is de leerling bij jullie werkzaam. Dit geeft beide partijen de mogelijkheid om elkaar te leren kennen en samen te kijken naar de toekomst. De opleiding duurt gemiddeld 6 tot 12 maanden en in deze periode zal de leerling zijn theorie- en praktijklessen volgen en de examens behalen. Dit uiteraard in overleg met jullie zodat de planning hier tijdig op kan worden aangepast.

Start als vrachtwagenchauffeur

Als alle papieren zijn behaald, dan start het avontuur als vrachtwagenchauffeur. Voor jullie betekent dit een nieuwe collega erbij op de vrachtauto. Niet zomaar een collega maar iemand die jullie de afgelopen periode al hebben leren kennen. Hoe mooi is dat!

Wil je meer te weten komen over de opleiding tot vrachtwagenchauffeur?

Klik hier om meer te lezen

Meer weten of solliciteren?

Neem contact op
Gerco Plender
Gerco Plender
Jobtrans

over Jobtrans

Wij zijn een erkende opleider in de transport- en logistieke sector. We zijn ambitieus en we groeien! Om die reden zijn wij altijd op zoek naar talenten. Het is onze missie om klanten beter te laten presteren. Kom werken bij of via JobTrans en help mee invulling te geven aan onze missie.