Heb je altijd al gedroomd van een carrière als vrachtwagenchauffeur, maar weerhouden de financiën je ervan? Dat is nu verleden tijd! Wij bieden jou de unieke kans om gratis opgeleid te worden tot vrachtwagenchauffeur en je weg naar succes op de weg te beginnen. 

Opleiding tot vrachtwagenchauffeur

Hier zijn enkele redenen waarom onze gratis opleiding tot vrachtwagenchauffeur de perfecte keuze is:

 • Geen financiële last: Het volgen van een opleiding tot vrachtwagenchauffeur kan kostbaar zijn. Maar met onze gratis opleiding hoef je je geen zorgen te maken over de financiële aspecten. Wij nemen de kosten voor onze rekening, zodat jij je volledig kunt richten op het leren en ontwikkelen van de benodigde vaardigheden.

 • Volledige opleiding: Onze opleiding tot vrachtwagenchauffeur is uitgebreid en omvat alle aspecten die je nodig hebt om een bekwame chauffeur te worden. Je leert alles over verkeersregels, rijtechnieken, ladingbeheer, veiligheid en meer. We zorgen ervoor dat je goed voorbereid bent op alle uitdagingen die je als vrachtwagenchauffeur kunt tegenkomen. 

 • Praktijkervaring: Naast theoretische kennis bieden we ook ruime praktijkervaring aan. Je krijgt de mogelijkheid om te oefenen met rijden in verschillende omstandigheden en situaties. Onze ervaren instructeurs begeleiden je bij elke stap, zodat je vertrouwen opbouwt en zelfverzekerd achter het stuur komt te zitten.

 • Baanzekerheid: Er is momenteel een grote vraag naar gekwalificeerde vrachtwagenchauffeurs. Met onze gratis opleiding vergroot je je kansen op werk. We werken samen met gerenommeerde transportbedrijven die op zoek zijn naar nieuwe chauffeurs. Na het succesvol afronden van de opleiding helpen we je bij het vinden van een baan die bij jou past.

 • Toekomstperspectief: Een carrière als vrachtwagenchauffeur biedt veel mogelijkheden en groeipotentieel. Met onze gratis opleiding leg je de basis voor een stabiele en veelbelovende loopbaan. Je kunt doorgroeien naar verschillende functies binnen de transportsector en genieten van een gevarieerd en avontuurlijk beroep.

Kortom: de opleiding bij JobTrans bereidt je voor op een mooie toekomst als vrachtwagenchauffeur. Grijp deze unieke kans om gratis opgeleid te worden tot vrachtwagenchauffeur. Meld je vandaag nog aan en begin jouw reis naar een succesvolle loopbaan in de transportsector. Ontdek de vrijheid, het avontuur en de onbegrensde mogelijkheden die het beroep van vrachtwagenchauffeur met zich meebrengt.

Hoe ziet het opleidingstraject eruit?

Om het overzichtelijk voor jou te houden zullen we hieronder de route uitstippelen hoe jij een kans maakt voor het opleidingstraject tot vrachtwagenchauffeur.

 • Selectie. Na jouw aanmelding voor de opleiding tot vrachtwagenchauffeur, nemen wij contact met je op en maken we een afspraak voor een kennismakingsgesprek in Genemuiden, Harderwijk of Heerenveen. We horen graag wie jij bent en wat de reden is dat het beroep van vrachtwagenchauffeur jou aanspreekt. Daarnaast informeren wij jou van A tot Z over het opleidingstraject. Hebben wij beiden een positief gevoel, dan nodigen we je uit voor een intest (rijvaardigheidstest) om te kijken of je het in de vingers hebt. Aansluitend vindt er een tweede gesprek plaats, waarna we een keuze maken of we gaan starten.

 • Proefperiode. Na de selectie helpen we jou zo snel mogelijk op weg om in de praktijk aan de slag aan het werk te gaan. De proefperiode duurt 2 maanden. In deze periode zien wij graag hoe jij in de praktijk te werk gaat. De functies zijn variërend, denk aan functies als magazijnmedewerker of heftruckchauffeur. Ook dien jij in deze periode je gezondheidsverklaring in bij het CBR, zodat je medisch wordt goedgekeurd voor het beroep als vrachtwagenchauffeur.

 • Evaluatiegesprek. Na de proefperiode word je uitgenodigd voor een evaluatiegesprek. In dit gesprek kijken we terug en werpen we een blik op de toekomst. Mocht dit van beide kanten naar wens zijn, dan krijg je de theorieboeken om alvast te gaan studeren. Gedurende het verloop van de opleiding blijf je werkzaam in je huidige functie.

 • Theorie- en praktijkles. Tijdens het studeren van de theorie word je ingepland voor de theorieklas. Die duurt gemiddeld 6 dagen en is verspreid over 6 weken. Alle onderwerpen worden behandeld door een ervaren instructeur. Aansluitend word je ingepland voor de 3 theorie-examens. Na de theorie wordt een intest gepland en op basis hiervan een rijtraject, de toetsen voor de vakbekwaamheid en het praktijkexamen.

 • Aan de slag. Tijdens het opleidingstraject bieden wij je de mogelijkheid bij een van onze opdrachtgevers ervaring op te doen in de logistieke sector. Indien je hiervoor kiest, ontvang je vanaf de start van de gratis opleiding tot vrachtwagenchauffeur salaris. Stap voor stap groei je door naar jouw droombaan: vrachtwagenchauffeur. 

 • Tijd voor een 'roadtrip'. Ben jij geslaagd voor je C-rijbewijs? Gefeliciteerd! Het avontuur als vrachtwagenchauffeur kan van start gaan. We geven jou drie jaar baangarantie. Dat betekent dat we je drie jaar een baan aanbieden als vrachtwagenchauffeur. Hierbij proberen wij rekening te houden met jouw wensen. Als je enige ervaring hebt opgedaan als vrachtwagenchauffeur en toe bent aan de volgende stap leiden wij jou verder op tot vrachtwagenchauffeur CE.


Als vrouw op de vrachtauto?

Mooi om te zien dat ook steeds meer vrouwen voor het chauffeursvak kiezen. Mieke en Jenine – vrachtwagenchauffeurs bij Smit Transport - gingen je voor. Bekijk hieronder hun verhaal.

Meer weten?

Maak jouw dromen waar en start een gratis opleiding tot vrachtwagenchauffeur. Neem voor meer informatie contact op met een vestiging bij jou in de buurt en wij vertellen je meer over de mogelijkheden voor de opleiding tot vrachtwagenchauffeur.