Bekijk hier onze bedrijfsfilm:

Enthousiast, gedreven, innovatief, flexibel, ervaren, doorzetters, meedenkend, eigenwijs en vooral deskundig wanneer het over personeelsdiensten en opleidingen in de logistieke sector gaat. Wij weten welke wegen te bewandelen, bundelen kennis en creativiteit, koppelen vraag en aanbod, maar staan altijd met beide benen op de grond. Het gaat er tenslotte om dat je de juiste medewerkers met de juiste kwalificaties krijgt. JobTrans is de specialist op het gebied van personeelsdiensten en opleidingen in de logistieke sector.

Hoe wij tegen de wereld aankijken

JobTrans wil naast de ondernemer staan om zo samen met hem, met onze opleidingen en personeelsdiensten, bij te dragen aan het succes van de onderneming. In gewone taal:

Richt je op datgene waar je goed in bent: ondernemen. Maar dan wel met de geruststellende gedachte dat het met de kwaliteit van je personeel dik in orde is.

Door onze diensten zijn wij het verlengstuk van de logistieke afdeling en realiseer je je bedrijfsdoelstellingen sneller en eenvoudiger. En dat lijkt ons een mooi vooruitzicht. Wij zijn laagdrempelig, altijd bereikbaar en in voor een langdurige relatie.

Alles op de rit met JobTrans! 

Alles over werken via JobTrans

Medewerkers aan het woord

Uitzendkracht locatie Heerenveen

”Sinds jaar en dag werk ik voor een uitzendbureau. Persoonlijk vind ik dit erg prettig omdat ik graag vrij man wil blijven. Sinds enkele maanden ben ik overgetapt naar JobTrans uitzendbureau in Heerenveen. Voorheen werkte ik voor een ander uitzendbureau in Friesland en daar heb ik jaren gewerkt, tot ik er achter kwam dat er met mijn salaris werd geknoeid. Meteen nog dezelfde week ben ik overstapt naar JobTrans. Dit met grote inzet van mijn werkgever die bang was dat ik er helemaal een punt achter zou zetten omdat ik mijn werkgever had laten weten dat ik er zogezegd "wel klaar mee was". Men zegt wel eens "het was alsof ik in een warm bad terecht kwam", in dit geval was dit ook mijn ervaring. Geen gezeur over reiskosten of salaris e.d. Natuurlijk is het even wennen, maar goede zaken wennen snel. Helemaal als je vervolgens een mailtje krijg met een uitnodiging voor een cursus Code 95 was ik wel verbaasd. Ik was er immers nog maar net maar dit maakte voor hen geen verschil. Daarnaast was de cursusdag geheel gratis met als afsluiting en BBQ. Dit had ik nog nooit mee gemaakt! Ik was gewend dat ik flink mijn knip moest trekken voor een dergelijke cursus, nou niets van dat alles! Een goed verzorgde dag! Meer kan ik er niet van zeggen, top! Nu de werkzaamheden wat terug lopen bij mijn werkgever wil ik graag wat anders gaan doen in de transport op een andere combinatie. Maar ondanks al mijn rijbewijzen geeft het mij geen prettig gevoel om zo maar weer na jaren op een truck en trailer te stappen. Daarom wil ik graag een opfris cursus hebben om zeker van mijn zaak te kunnen zijn. Ook dit is bij JobTrans mogelijk, ze hebben namelijk alles zelf in huis! Na dit besproken te hebben kreeg ik een aantal dagen een voorstel met betrekking tot de opfris cursus. Daar ben ik blij mee en ik ga dit na de vakantie zeker doen! Zit jij ook net als ik vastgeroest op een bepaalde plek en denk je "ach, ik vind het wel best zo", ik zou zeggen kijk eens verder en wellicht maak jij ook een andere keuze.„

Appie Appie

”Sinds januari 2018 ben ik in het bezit van mijn groot rijbewijs C/CE en Code 95. Ik ben destijds direct begonnen met solliciteren maar dat viel tegen (te oud en geen ervaring). Totdat ik de tip kreeg van een transportbedrijf uit Damwoude dat ik het bij JobTrans in Heerenveen moest gaan proberen! Ik heb contact opgenomen met JobTrans en kon direct komen voor een kennismakinggesprek. Ik werd hartelijk ontvangen door de medewerkers van JobTrans. Tijdens het gesprek werd mij gevraagd voor welk type transport ik in aanmerking wilde komen. Als onervaren chauffeur wilde ik teveel. Ik kreeg de tip om eerst nationaal te gaan rijden om ervaring op te doen. Daar ben ik mee akkoord gegaan. Diezelfde middag werd ik gebeld door JobTrans met de mededeling dat er een transportbedrijf was die mij de kans wilde geven om ervaring op te doen. Ik ben op een zaterdag mee geweest met een chauffeur van Hooijer & Van der Veen om te kijken of het werk wat voor me was. Daarna heb ik contact opgenomen met JobTrans om te vertellen dat ik erg positief was! Er is vervolgens door JobTrans een gesprek geregeld bij Hooijer & Van der Veen en sinds 1 mei ben ik daar werkzaam als vrachtwagenchauffeur op een tankwagen! Het bevalt mij prima! Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk! Dankzij de inzet van de medewerkers van JobTrans Heerenveen en Hooijer & Van der Veen!„

Geart de Swart Geart de Swart

”Mijn naam is Geart de Swart en op dit moment ben ik al twee weken werkzaam voor Herman Denkers Transport via JobTrans Heerenveen. Deze twee weken vlogen om. Een snelheid van tijd ontstaat als je met plezier je werk beleeft. Voordat ik bij JobTrans kwam was ik half om half chauffeur en planner en nu fulltime chauffeur. De veelzijdigheid aan goederen en contacten met afnemers vind ik heerlijk. Bij Herman Denkers Transport heb ik fijne collega’s en een goede werksfeer. JobTrans draagt daar ook aan bij gezien de belangstelling die ze voor mij blijven houden. Het even bellen of mailen hoe het met mij gaat, of de nieuwe baan mij bevalt en of ik nog meer ondersteuning nodig heb. Dat zie je dus niet overal. Via JobTrans kan ik mijn code-95 trainingen ook volgen. Ook dat traject bewaken ze voor mij. Ik denk dat ik in een fantastische werkkring terecht ben gekomen, het werken voor Herman Denkers Transport via JobTrans!„

Ingrid Bethlehem Ingrid Bethlehem

”Als HRM-student was ik begin dit jaar op zoek naar een leuke en uitdagende stage om mezelf te kunnen ontwikkelen op het gebied van uitzenden. Via via ben ik in aanraking gekomen met JobTrans in Heerenveen. Ik kende het bedrijf niet maar de combinatie met uitzenden en opleiden van vrachtwagenchauffeurs leek mij erg interessant! Na enkele gesprekken ben afgelopen februari gestart met mijn stage bij dit mooie bedrijf. Ik was de eerste stagiaire van deze vrijwel nieuwe vestiging in Heerenveen wat het voor mijn collega’s Miranda en Thialda ook uitdagend maakte. Zij hebben mij gedurende de stageperiode goed begeleid, veel geleerd op het gebied van uitzenden en de tijd en ruimte gegeven om mezelf te kunnen ontwikkelen. Daarnaast heb ik veel geleerd over de transportsector en heb ik zelfs een dag mee mogen rijden met een chauffeur van JobTrans! Eind juni zat mijn stageperiode erop, echter mocht ik mijn werkzaamheden blijven voortzetten tot einde van de zomervakantie! Miranda en Thialda, bedankt voor jullie fijne samenwerking. Veel succes met JobTrans Heerenveen, ik ga jullie missen!„

Gratis opleiding tot vrachtwagenchauffeur

Erkende opleider

JobTrans biedt niet alleen direct inzetbaar flexibel personeel, maar verzorgt ook scholing en training voor je vrachtwagenchauffeurs. In 2009 werd het oude chauffeursdiploma, dat geldig was voor onbepaalde tijd, vervangen door code 95, een Europese richtlijn voor de vakbekwaamheid van beroepschauffeurs. Deze code komt in het rijbewijs te staan en is vijf jaar geldig, waarna opnieuw een verplichte nascholing moet worden gevolgd. Hiervoor kun je terecht bij JobTrans. Met onze eigen vrachtwagen en deskundige vrachtwageninstructeur, verzorgen wij rijvaardigheidstesten, rijopleidingen en de verplichte code 95 nascholing. Stuur je chauffeurs op cursus bij JobTrans, dan weet je zeker dat je goed op weg bent.

Bekijk alle opleidingen

JobTrans weet de weg in Europa

De Europese wet- en regelgeving op het gebied van transport en logistiek is veranderd en daar hebben vervoerders in Nederland direct mee te maken. Wist je bijvoorbeeld dat chauffeurs iedere vijf jaar minimaal 35 uur aan nascholing moeten volgen? JobTrans is op de hoogte van actuele regelgeving en wij garanderen dat onze chauffeurs aan alle vereisten voldoen. Niet voor niets is JobTrans officieel gecontroleerd en erkend door de Inspectie Verkeer en Waterstaat.