Sinds het uitbreken van het coronavirus hebben we de situatie nauwlettend gevolgd en doen we er alles aan om verdere verspreiding van het virus in te dammen. Op deze pagina vind je de laatste informatie over het JobTrans-beleid inzake coronavirus.

UPDATE 9-3-2021
In lijn met het besluit van het kabinet om de coronamaatregelen iets aan te passen, gaan vanaf dinsdag 16 maart de theorie-examens voor het beroepsvervoer en cursussen ‘Alcohol’ en ‘Verantwoord rijgedrag’ weer door bij het CBR. Ook kunnen beroepschauffeurs vanaf 16 maart weer theoretische nascholing voor code 95 volgen. 

UPDATE 24-2-2021

Vanaf woensdag 3 maart 2021 mogen we onze rijopleidingen en praktijkcursussen hervatten. De komende dagen nemen we contact op met onze leerlingen en cursisten over de nieuwe planning. Uiteraard blijven de maatregelen van het RIVM van kracht, waaronder mondkapjesplicht.

UPDATE 2-2-2021

De huidige lockdown wordt met drie weken verlengd tot in elk geval dinsdag 2 maart 2021. Zowel de deuren van onze rijschool als code 95-cursussen blijven gesloten. Gelukkig kunnen e-learning code 95-cursussen tijdens de lockdwon gewoon doorgaan. Lees hier hoe het werkt: https://www.jobtrans.nl/blog/e...

UPDATE 14-1-2021

De code 95-trainingen, theorie- en praktijkexamens, tussentijdse toetsen, rijtesten en rijlessen gaan in ieder geval tot en met dinsdag 9 februari 2021 niet door. Deze maatregel tegen corona zou eerst duren van 15 december 2020 tot en met 19 januari 2021. Die periode is uitgebreid door het besluit van het kabinet om de lockdown te verlengen.


UPDATE 14-12-2020

In navolging van het kabinetsbesluit tot een lockdown gaan vanaf vandaag - dinsdag 15 december 2020 - alle praktijk- en theorie-examens, tussentijdse toetsen, rijtesten en rijlessen niet door. Deze situatie duurt in ieder geval tot en met 19 januari 2021.

Vanaf morgen - woensdag 16 december 2020 - kunnen geen theoriecursussen voor de code 95 verzorgd worden. Deze maatregel sluit aan bij de sluiting van de scholen.

Wij nemen zo snel mogelijk contact met onze leerlingen, cursisten, etc. op. Blijf gezond en hou je taai!

UPDATE | 1-12-2020
Vanaf vandaag (1 december 2020) zijn mondkapjes wettelijk verplicht in onder andere de lesauto. Het dragen van een mondkapje voor zowel leerlingen als rijinstructeurs in de lesauto was toch al verplicht? Dat klopt! Echter is het vanaf vandaag wettelijk verplicht en dat betekent dat wie de regel niet naleeft een boete van 95 euro riskeert. Een mondkapje moet de neus en mond volledig bedekken en het moet ontworpen zijn om de verspreiding van virussen tegen te gaan. JobTrans faciliteert mondkapjes voor onder andere haar leerlingen en instructeurs


UPDATE |18-10-2020

Om er samen voor te zorgen dat we ook in de toekomst ons beroep en de noodzakelijke praktijktoetsen en nascholing kunnen blijven uitoefenen, gelden vanaf maandag 19 oktober de onderstaande aanpassingen.

Mondkapjesplicht

We blijven ons houden aan de RIVM-richtlijnen en de maatregelen van de Rijksoverheid. De 1.5 meter afstand blijft essentieel en er zijn voldoende maatregelen op het gebied van hygiëne getroffen, net zoals dat de afgelopen maanden het geval was. Aanvullend wordt een mondkapjesplicht geïntroduceerd bij de praktijktoetsen, praktijktrainingen en bij theoretische nascholingscursussen. We sluiten hiermee aan bij maatregelen en afspraken die gelden voor het verzorgen van rijlessen en in het mbo en voortgezet onderwijs.

Wanneer draag ik een mondkapje?

 • Praktijktoetsen
  Het mondkapje is verplicht tijdens zowel de toets besloten terrein als de praktische toets, óók als de kandidaat alleen in het voertuig zit.
 • Nascholingscursussen
  Het mondkapje is verplicht en mag alleen af als de cursisten plaats hebben genomen in het klaslokaal met onderling voldoende afstand. Zodra er sprake is van verplaatsing van één of meerdere cursisten en docenten is het mondkapje verplicht. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld praktijkopdrachten die buiten worden uitgevoerd.

UPDATE |17-10-2020
Opgeknipte nascholingscursussen en cursussen met e-learning moeten binnen 10 kalenderdagen zijn afgerond. Vandaag maakte het #cbr bekend dit termijn te verlengen. Als het tweede dagdeel van een opgeknipte cursus of het afrondende dagdeel van een e-learning cursus vóór maandag 14 december 2020 is gevolgd, tellen de gevolgde nascholingsuren mee.

UPDATE |16-10-2020
Waar wij het dragen van een mondkapje tijdens o.a. onze rijlessen al verplicht hebben gesteld, wordt vanaf maandag 19 oktober het dragen van een mondkapje tijdens de rijles ook deel van het CBR hygiëneprotocol.

Het dragen van een mondkapje is bij rijexamens en rijtesten al sinds mei verplicht.

UPDATE |14-10-2020
Ook binnen de nieuwe, strengere maatregelen van 13 oktober jl. kunnen we training en rijles geven. Wij hanteren hierbij de richtlijnen vanuit het RIVM en doen er alles aan om onze trainingen en rijlessen veilig te laten verlopen. De gezondheid van ons allen staat daarbij voorop. 

Mondkapjes dragen

Het kabinet heeft het dringende advies gegeven mondkapjes te dragen in publieke binnenruimtes. JobTrans verzoekt alle bezoekers zeer dringend een mondkapje te dragen. Het verzoek geldt ook voor cursisten, docenten, kantoorpersoneel en overige bezoekers van JobTrans. Bovendien stellen wij het dragen van een mondkapje in onze lesvoertuigen verplicht. 

Coronamaatregelen

Naast het dragen van een mondkapje blijft het van groot belang om 1,5 meter afstand te houden. Was daarnaast regelmatig je handen en als je moet hoesten of niesen doe dat altijd in je elleboog. Zo maken we de kans op verspreiding van het coronavirus zo klein mogelijk. Voor personen die klachten hebben zoals neusverkoudheid, hoesten, keelpijn en koorts geldt: blijf thuis.

Hoe gebruik ik het mondkapje?


Opzetten:

- Was of desinfecteer je handen
- Zet het mondkapje op
- Zorg ervoor dat het mondkapje je mond, neus en kin bedekt
- Druk bij je neus het mondkapje stevig aan

Tijdens het dragen van het mondkapje
Het is belangrijk dat je tijdens het dragen van het mondkapje de voorkant niet aanraakt.

Afzetten:

- Was of desinfecteer je handen
- Zet het mondkapje af door de elastiekjes of lusjes van het mondkapje vast te pakken
- Raak de voorkant van het mondkapje niet aan
- Gooi het mondkapje weg. Heb je een herbruikbaar mondkapje gebruikt? Was het mondkapje op 60 graden.

UPDATE | 28-9-2020
De trainingen en rijlessen bij JobTrans gaan door. De gezondheid van de deelnemers, onze docenten/instructeurs en personeelsleden staat daarbij voorop. Wij doen er alles aan om onze trainingen en rijlessen veilig te laten verlopen door een goede voorbereiding en begeleiding. Wij hanteren hierbij het de richtlijnen vanuit het RIVM.

UPDATE | 8-5-2020
Goed nieuws! Vanaf woensdag 13 mei kunnen kandidaten weer theorie-examen doen bij het CBR. Praktijkexamens kunnen vanaf 18 mei van start: https://www.cbr.nl/nl/over-het-cbr/over/laatste-nieuws/nieuws/theorie-examens-vanaf-13-mei-en-praktijkexamens-vanaf-18-mei-weer-van-start.htm. Momenteel zijn we druk met de voorbereidingen en we nemen z.s.m. contact met onze kandidaten op. We vragen je om ons bericht af te wachten. Dank voor jullie begrip.

UPDATE | 6-5-2020

Vandaag kondigde het kabinet een versoepeling van de richtlijnen rond rijlessen aan. Contactberoepen, zoals rijinstructeurs, kunnen per 11 mei hun werkzaamheden hervatten. JobTrans gaat vanaf die datum van start met in acht neming van (hygiëne)maatregelen. Henrik de Leeuw, directeur bij JobTrans, is blij dat de kogel door de kerk is. ‘We keken erg uit naar dit moment en zijn er klaar voor om weer gas te kunnen geven. De afgelopen weken hebben we allerlei maatregelen getroffen om een veilige terugkeer naar onze werk- en opleidingsomgevingen mogelijk. Naast het faciliteren van voldoende afstand, bieden wij oplossingen voor een gezond binnenklimaat, goede hygiënemaatregelen en slimme benutting van onze locaties.’ 

  UPDATE | 21-4-2020
  Tot 20 mei zijn alle theorie- en praktijkexamens, tussentijdse toetsen, rijtesten, beroepsexamens en de registratie van nascholingscursussen (onder andere code 95) geannuleerd.

  Hoewel JobTrans klaar is voor de 1,5 meter-samenleving, kunnen we helaas nog niet schakelen naar de aangepaste werkwijze. We hopen snel weer gas te kunnen geven, maar gezondheid boven alles. Kijk voor meer informatie op: https://www.jobtrans.nl/blog/jobtrans-is-klaar-voor-15-meter-samenleving

  UPDATE | 01-4-2020 
  In lijn met het kabinetsbesluit annuleert het CBR tot en met tenminste 28 april alle theorie- en praktijkexamens, tussentijdse toetsen, rijtesten en cursussen (alcohol en verantwoord rijgedrag). Dit geldt ook voor alle beroepsexamens en de registratie van nascholingscursussen (code 95). Vragen? Wij zijn telefonisch en per mail bereikbaar.

  UPDATE | 20-3-2020 
  Het CBR annuleert tot en met tenminste 6 april alle theorie- en praktijkexamens, tussentijdse toetsen, rijtesten, beroepsexamens en de registratie van nascholingscursussen (onder andere code 95). Wij zullen contact opnemen met de leerlingen die de komende periode een examen, tussentijdse toets of nascholingscursus hebben gepland. Vragen? Wij zijn telefonisch en per mail bereikbaar.

  UPDATE | 16-3-2020
  JobTrans heeft vanwege de uitbraak van het coronavirus intern een aantal preventieve maatregelen genomen, in lijn met de adviezen van het RIVM. Vanwege de evolutie van het virus in de afgelopen dagen is echter besloten om de maatregelen verder op te schalen om hiermee een zo groot mogelijke bijdrage te leveren aan de verdere beperking van het aantal besmettingen en tegelijkertijd de risico's voor onze klanten en medewerkers maximaal te beperken.

  Richtlijnen van het RIVM

  • Was je handen regelmatig met desinfecterende zeep
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Schud geen handen
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Houd 1,5 meter afstand

  Extra maatregelen
  Heb je (milde) verkoudheidsklachten? Niezen, keelpijn, loopneus, licht hoesten of een verhoging vanaf 38 graden. Dan gelden de volgende extra maatregelen:

  • Blijf thuis
  • Beperk (sociale) contacten

  Wij verzoeken onze deelnemers thuis te blijven bij milde gezondheidsklachten. Geef deze annulering zo spoedig mogelijk door aan JobTrans. Wij pakken het van daar op richting planning en uitvoering.

    Beleid JobTrans
    Naast de algemene richtlijnen van het RIVM voeren we met ingang van 16 maart 2020 tot nader bericht de volgende aanvullende wijzigingen in onze bedrijfsvoering door:

    1. Vanuit JobTrans leggen wij geen externe bedrijfsbezoeken af
    2. Alle theorie- en praktijkexamens, tussentijdse toetsen en nascholingscursussen zijn geannuleerd t/m 31 maart 2020. Wij zullen contact opnemen met de leerlingen die de komende periode een examen, tussentijdse toets of nascholingscursus hebben gepland.

    De genoemde maatregelen gelden tot nader bericht en worden indien nodig uitgebreid en/of aangepast. We vragen jullie inzet en hopen met z'n allen op deze manier ons best te doen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

    Mocht je naar aanleiding van bovenstaand verhaal vragen hebben, neem dan gerust contact op met een van onze vestigingen. Onze medewerkers staan voor je klaar. In deze tijd kan het echter gebeuren dat zaken iets anders gaan dat je van ons gewend bent. We hopen dat je hier begrip voor hebt.