Sinds het uitbreken van het coronavirus hebben we de situatie nauwlettend gevolgd en doen we er alles aan om verdere verspreiding van het virus in te dammen. Op deze pagina vind je de laatste informatie over het JobTrans-beleid inzake coronavirus.

Download hier ons protocol

UPDATE | 8-5-2020

Goed nieuws! Vanaf woensdag 13 mei kunnen kandidaten weer theorie-examen doen bij het CBR. Praktijkexamens kunnen vanaf 18 mei van start: https://www.cbr.nl/nl/over-het-cbr/over/laatste-nieuws/nieuws/theorie-examens-vanaf-13-mei-en-praktijkexamens-vanaf-18-mei-weer-van-start.htm. Momenteel zijn we druk met de voorbereidingen en we nemen z.s.m. contact met onze kandidaten op. We vragen je om ons bericht af te wachten. Dank voor jullie begrip.

UPDATE | 6-5-2020

Vandaag kondigde het kabinet een versoepeling van de richtlijnen rond rijlessen aan. Contactberoepen, zoals rijinstructeurs, kunnen per 11 mei hun werkzaamheden hervatten. JobTrans gaat vanaf die datum van start met in acht neming van (hygiëne)maatregelen. Henrik de Leeuw, directeur bij JobTrans, is blij dat de kogel door de kerk is. ‘We keken erg uit naar dit moment en zijn er klaar voor om weer gas te kunnen geven. De afgelopen weken hebben we allerlei maatregelen getroffen om een veilige terugkeer naar onze werk- en opleidingsomgevingen mogelijk. Naast het faciliteren van voldoende afstand, bieden wij oplossingen voor een gezond binnenklimaat, goede hygiënemaatregelen en slimme benutting van onze locaties.’ 

UPDATE | 21-4-2020
Tot 20 mei zijn alle theorie- en praktijkexamens, tussentijdse toetsen, rijtesten, beroepsexamens en de registratie van nascholingscursussen (onder andere code 95) geannuleerd.

Hoewel JobTrans klaar is voor de 1,5 meter-samenleving, kunnen we helaas nog niet schakelen naar de aangepaste werkwijze. We hopen snel weer gas te kunnen geven, maar gezondheid boven alles. Kijk voor meer informatie op: https://www.jobtrans.nl/blog/jobtrans-is-klaar-voor-15-meter-samenleving

UPDATE | 01-4-2020 
In lijn met het kabinetsbesluit annuleert het CBR tot en met tenminste 28 april alle theorie- en praktijkexamens, tussentijdse toetsen, rijtesten en cursussen (alcohol en verantwoord rijgedrag). Dit geldt ook voor alle beroepsexamens en de registratie van nascholingscursussen (code 95). Vragen? Wij zijn telefonisch en per mail bereikbaar.

UPDATE | 20-3-2020 
Het CBR annuleert tot en met tenminste 6 april alle theorie- en praktijkexamens, tussentijdse toetsen, rijtesten, beroepsexamens en de registratie van nascholingscursussen (onder andere code 95). Wij zullen contact opnemen met de leerlingen die de komende periode een examen, tussentijdse toets of nascholingscursus hebben gepland. Vragen? Wij zijn telefonisch en per mail bereikbaar.

UPDATE | 16-3-2020
JobTrans heeft vanwege de uitbraak van het coronavirus intern een aantal preventieve maatregelen genomen, in lijn met de adviezen van het RIVM. Vanwege de evolutie van het virus in de afgelopen dagen is echter besloten om de maatregelen verder op te schalen om hiermee een zo groot mogelijke bijdrage te leveren aan de verdere beperking van het aantal besmettingen en tegelijkertijd de risico's voor onze klanten en medewerkers maximaal te beperken.

Richtlijnen van het RIVM

 • Was je handen regelmatig met desinfecterende zeep
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 • Schud geen handen
 • Gebruik papieren zakdoekjes
 • Houd 1,5 meter afstand

Extra maatregelen
Heb je (milde) verkoudheidsklachten? Niezen, keelpijn, loopneus, licht hoesten of een verhoging vanaf 38 graden. Dan gelden de volgende extra maatregelen:

 • Blijf thuis
 • Beperk (sociale) contacten

Wij verzoeken onze deelnemers thuis te blijven bij milde gezondheidsklachten. Geef deze annulering zo spoedig mogelijk door aan JobTrans. Wij pakken het van daar op richting planning en uitvoering.

   Beleid JobTrans
   Naast de algemene richtlijnen van het RIVM voeren we met ingang van 16 maart 2020 tot nader bericht de volgende aanvullende wijzigingen in onze bedrijfsvoering door:

   1. Vanuit JobTrans leggen wij geen externe bedrijfsbezoeken af
   2. Alle theorie- en praktijkexamens, tussentijdse toetsen en nascholingscursussen zijn geannuleerd t/m 31 maart 2020. Wij zullen contact opnemen met de leerlingen die de komende periode een examen, tussentijdse toets of nascholingscursus hebben gepland.

   De genoemde maatregelen gelden tot nader bericht en worden indien nodig uitgebreid en/of aangepast. We vragen jullie inzet en hopen met z'n allen op deze manier ons best te doen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

   Mocht je naar aanleiding van bovenstaand verhaal vragen hebben, neem dan gerust contact op met een van onze vestigingen. Onze medewerkers staan voor je klaar. In deze tijd kan het echter gebeuren dat zaken iets anders gaan dat je van ons gewend bent. We hopen dat je hier begrip voor hebt.

   Deel blog

   Gerelateerde blogs