Neem contact op

SOOB en STL verstrekken een opleidingsbudget van € 1.000,-. Heb jij hier recht op? Maak hier dan vooral gebruik van. In dit artikel lees je er meer over.

Het einde van het jaar nadert met rasse schreden. Een mooi moment om terug te blikken op het afgelopen jaar én om doelen op te stellen voor komend jaar. Wat je doelen voor komend jaar ook zijn, wees realistisch én ambitieus. Als je jouw doelen concreet hebt gemaakt, bedenk je wat je nodig hebt om jouw doelen te bereiken. Dat kan steun van collega’s zijn, tools of bepaalde opleidingen, cursussen en/of trainingen. Is dat laatste het geval en draag je als medewerker SOOB af? Dan hebben we goed nieuws. Tot 31 december 2019 verstrekken SOOB en STL een SOOB-opleidingsbudget van € 1.000,- aan jou. Je kunt jouw opleidingsbudget aanvragen via www.stlwerkt.nl/opleiding.

Persoonlijke ontwikkeling

Tegenwoordig is er steeds meer aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en dat hangt samen met veranderingen op de arbeidsmarkt. Vooral binnen de transport en logistiek verandert er momenteel veel. Hieronder geven we twee voorbeelden.

Voorbeeld 1
Door onder meer digitalisering verdwijnen functies en komen er weer andere bij. Als werknemer moet je met die ontwikkelingen mee kunnen gaan.

Voorbeeld 2
We werken allemaal langer door, maar je kunt niet verwachten dat we tot aan onze pensioenleeftijd hetzelfde werk blijven doen. Vooral niet van mensen die een zwaar beroep uitoefenen.

In beide situaties hebben werknemers financiële middelen nodig, zodat ze zich hierop kunnen voorbereiden. Dankzij het opleidingsbudget dat SOOB en STL verstrekken, is dit mogelijk. Benieuwd waarvoor je het opleidingsbudget kunt inzetten? Lees dan snel verder.

Waarvoor kan ik het SOOB-opleidingsbudget inzetten?

Heb je interesse in een vakgerichte opleiding? Of wil ij je persoonlijk verder ontwikkelen? Het is allemaal mogelijk. Je mag zelf een opleiding, cursus of training zoeken die aansluit op jouw persoonlijke leerdoelen. En JobTrans is als erkend opleidingsinstituut één van de adressen waar jij je SOOB-opleidingsbudget kunt inzetten. In onderstaande opsommingen geven we een aantal voorbeelden.

  • Workshop social media
  • Sales vaardigheden
  • Succesvolle acquisitie
  • Presentatietechnieken
  • Commerciële binnendienst
  • Klantgericht telefoneren
  • Vakbekwaamheid transportondernemers (i.v.m. NIWO-vergunning)
  • Mentorchauffeur
  • Assertiviteitstraining

Staat de gewenste opleiding, cursus of training er niet tussen? Vraag gerust naar de mogelijkheden. Indien gewenst stellen wij een opleiding, cursus of training op maat voor je samen.

Kom ik in aanmerking voor het SOOB-opleidingsbudget?

Of het nu gaat om logistiek medewerkers (met én zonder startkwalificatie), vrachtwagenchauffeurs, het kantoorpersoneel (IT, administratie, HR), kraanmachinisten, planners of de directeur. Iedereen die in de sector transport en logistiek werkt en SOOB afdraagt, met een vast of tijdelijk dienstverband, heeft recht op subsidie. Controleer je loonstrook of je SOOB betaalt, of vraag het aan je werkgever. Zo ja, dan krijg je met de komst van de subsidieregeling de mogelijkheid om een opleiding te volgen met een vergoeding van SOOB en STL. Het opleidingsbudget van € 1.000,- is inclusief btw.

Opleiding, cursus of training in 2020 volgen?

Kom jij in aanmerking voor het SOOB-opleidingsbudget, maar is je agenda te vol om nog een opleiding, cursus of training in te plannen in 2019? Geen probleem! Je kunt het SOOB-opleidingsbudget inzetten in 2020. Belangrijk dat je je wel voor 31 december 2019 hebt aangemeld via www.stlwerkt.nl/opleiding. Goed om te weten: voor het opleidingsbudget dat SOOB en STL Verstrekken dienen medewerkers zich individueel aan te melden. Dit kan de werkgever dus niet doen.

Wil je meer weten over het SOOB-opleidingsbudget? Ga dan ook naar: www.stlwerkt.nl/opleiding