Rij je met een aanhanger, vouwwagen of caravan achter de auto? Dan rijst wellicht de vraag: heb ik een rijbewijs BE nodig? Hoe zat het ook alweer? Welk rijbewijs je nodig hebt, hangt af van de toegestane massa van je aanhanger, caravan of oplegger. Je hebt een aanhangerrijbewijs nodig wanneer de aanhanger meer dan 750 kilo (leeggewicht + laadvermogen) weegt en de auto en de aanhanger samen meer dan 3.500 kilo wegen. Heb je alleen een B-rijbewijs? Dan mag je een aanhanger trekken van maximaal 750 kilo (leeggewicht + laadvermogen). Bovendien mogen de auto en de aanhanger samen niet boven de 3.500 kilo uitkomen. Reden genoeg om rijbewijs BE te halen.

Rijbewijs BE halen?
Neem contact op met een vestiging bij jou in de buurt.
Vraag offerte aan

Hoe ziet rijopleiding BE eruit?

Voor het rijbewijs BE dien je geen apart theoriecertificaat te behalen, wel dien je praktijkexamen BE te doen bij het CBR. Rijopleiding BE bestaat daarom enkel uit rijlessen. Wel krijg je voorafgaand aan de lesdag wat informatie toegestuurd, zodat jij je thuis alvast goed kan voorbereiden.

Gezondheidsverklaring

Voordat wij jouw praktijkexamen BE kunnen reserveren, moet je lichamelijk en geestelijk gezond genoeg zijn om je rijbewijs BE te halen. Dit checkt het CBR met jouw gezondheidsverklaring. Let op: dit is niet hetzelfde als je gezondheidsverklaring voor rijbewijs B. Je moet ook voor rijbewijs BE een gezondheidsverklaring bij het CBR indienen. Dien de verklaring in voorafgaand aan de start van rijopleiding BE. Soms moet je naar een medisch specialist en/of een rijtest doen bij het CBR. Dat kost extra tijd.

Geldigheid

  • Rijbewijs BE is 10 jaar geldig.

Voorwaarden

  • In het bezit van een geldig rijbewijs B.
  • Als je minimaal 18 jaar bent, mag je praktijkexamen BE doen.
Meer weten over rijbewijs BE?

Laat hieronder je gegevens achter en wij bellen je zo spoedig mogelijk om al je vragen over rijopleiding BE te beantwoorden