SOOB Logo

Wil je met een vrachtauto een aanhanger of oplegger trekken die zwaarder is dan 750 kilo? Dan dien je in het bezit te zijn van rijbewijs CE. JobTrans komt graag met je in contact om je er geheel vrijblijvend meer over te vertellen. Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Vraag via onderstaande button een offerte aan en wij wijzen je op innovatieve en flexibele wijze de weg naar het vrachtauto met aanhangerrijbewijs (CE).

Rijbewijs CE halen?
Neem contact op met een vestiging bij jou in de buurt.
Vraag offerte aan

Wanneer CE-rijbewijs nodig?

Met rijbewijs CE mag je met een vrachtauto een aanhanger trekken met een toegestane maximummassa van meer dan 750 kg. Let op: behaal rijbewijs CE met code 95 als je beroepsmatig wil gaan rijden. Met rijbewijs CE zonder code 95 mag je namelijk géén beroepsmatig vervoer verrichten.

Hoe ziet rijopleiding CE eruit?

Voor het CE-rijbewijs dien je geen apart theoriecertificaat te behalen, wel dien je praktijkexamen CE te doen bij het CBR. Rijopleiding CE bestaat daarom enkel uit rijlessen. We beginnen de rijopleiding CE met een intest, zodat we samen kunnen bepalen hoeveel rijlessen je nodig hebt. Afhankelijk van het aantal lessen, volg je één of meerdere blokuren per week en wordt er direct een praktijkexamen voor je ingekocht. Belangrijk om voorafgaand aan rijopleiding CE dus medisch te zijn goedgekeurd.

Gezondheidsverklaring

Uit bovenstaand tekstgedeelte blijkt dat je medisch goedgekeurd moet zijn voordat wij jouw praktijkexamen CE kunnen reserveren. Let wel: dit is niet hetzelfde als de medische keuring voor rijbewijs C. Je moet ook voor rijbewijs CE een aparte Gezondheidsverklaring bij het CBR indienen en je laten keuren door een bedrijfsarts of gecertificeerde arbodienst.

Tip: ga je na rijopleiding C direct rijopleiding CE volgen? Vul tijdens de gezondheidsverklaring voor rijbewijs C nogmaals de gezondheidsverklaring in, maar dan voor rijbewijs CE. Op deze manier versnel je jouw medische keuring CE en is de kans groot dat je sneller kan worden ingepland voor rijopleiding CE.

Geldigheid

  • Rijbewijs CE is 5 jaar geldig

Voorwaarden

  • In het bezit zijn van rijbewijs C.
  • Als je minimaal 21 jaar bent, mag je rijbewijs CE zonder code 95 aanvragen.
  • Als je minimaal 18 jaar bent, mag je rijbewijs CE met code 95 aanvragen.
Meer weten over rijbewijs CE?

Laat hieronder je contactgegevens achter en wij bellen je zo spoedig mogelijk terug om al je vragen over rijopleiding CE te beantwoorden.