Neem contact op

Goed nieuws voor kandidaten die rijlessen volgen bij JobTrans. Vanaf 11 mei wordt het verbod voor rijlessen opgeheven. Vanaf die datum hervat JobTrans haar rijlessen. Lees er hier meer over.

Vandaag kondigde het kabinet een versoepeling van de richtlijnen rond rijlessen aan. Contactberoepen, zoals rijinstructeurs, kunnen per 11 mei hun werkzaamheden hervatten. JobTrans gaat vanaf die datum van start met in acht neming van (hygiëne)maatregelen. Henrik de Leeuw, directeur bij JobTrans, is blij dat de kogel door de kerk is. ‘We keken erg uit naar dit moment en zijn er klaar voor om weer gas te kunnen geven. De afgelopen weken hebben we diverse maatregelen getroffen om een veilige terugkeer naar onze opleidingsomgevingen mogelijk te maken.’

Contact

Ruim 6,5 week hebben alle rijlessen bij JobTrans stilgelegen. ‘Wij begrijpen dat onze kandidaten op korte termijn weer willen starten. Samen met mijn collega’s zet ik alles op alles om alle kandidaten zo snel mogelijk in te plannen.’, aldus Maike van der Bult, opleidingscoördinator bij JobTrans. De komende dagen wordt er telefonisch contact opgenomen met de kandidaten om de planning te bespreken. Dit betreft de kandidaten waarvan de rijlessen de afgelopen periode zijn geannuleerd vanwege de situatie rondom het coronavirus. Kandidaten, die in de tussentijd vragen hebben, worden vriendelijk verzocht hun vragen zoveel mogelijk per mail te stellen aan de desbetreffende vestiging: [email protected][email protected] of [email protected].

Protocol

De brancheorganisaties in de rijschoolbranche Bovag, FAM, LBKR en VRB hebben een veiligheidsprotocol opgesteld wat voor de herstart kan worden ingezet. Hierin staat het volgende vermeld:

  • Check vooraf: de rijschoolhouder is verantwoordelijk dat voorafgaand aan de dienstverlening wordt vastgesteld dat zowel instructeurs, leerlingen als huisgenoten van voorgenoemde groepen geen klachten hebben die passen bij COVID-19. Voorafgaand aan de werkdag dienen aan de instructeurs de volgende twee controlevragen te worden gesteld: (1) Heb jij of iemand in je huishouden in de afgelopen 14 dagen de diagnose corona gehad? (2) Heb jij of iemand in je huishouden in de afgelopen 24 uur last gehad van koorts, hoesten,verkoudheid, kortademigheid of benauwdheidsklachten?
  • De instructeur dient voorafgaand aan elke les dezelfde vragen te stellen aan de leerling. Worden hier beide vragen met ‘nee’ beantwoord, dan kan de les starten.
  • Tijdens de les is de airco en luchtventilatie zoveel mogelijk uit houden en blijven ramen zoveel mogelijk gesloten om luchtcirculatie tegen te gaan.
  • Voorafgaand aan elke les wordt het voertuig gedesinfecteerd en gelucht (Voor dit desinfecteren en luchten komt een checklist, afgeleid van het protocol).
  • Aanvullend kunnen leerling en instructeur zelfstandig besluiten om een eenvoudig soort mondkapje te dragen en handschoenen. Leerlingen moeten zelf zorgdragen voor deze beschermingsmaterialen als ze die willen dragen.

Bron: https://www.rijschoolpro.nl/rijschool/2020/05/06/rijinstructeurs-mogen-vanaf-11-mei-weer-aan-de-slag/

1,5 meter-klassen

Hoewel het nog niet bekend is wanneer het geven van nascholingscursussen (code 95) is toegestaan, is JobTrans klaar voor de 1,5 meter-samenleving. Zo heeft JobTrans strenge voorwaarden opgesteld voor de inrichting van haar cursuslocaties. Lees er hier meer over: https://www.jobtrans.nl/blog/jobtrans-is-klaar-voor-15-meter-samenleving.