NIWO-vergunning halen? JobTrans is een opleidingsinstituut, waar je onder andere terecht kunt voor het behalen van je ondernemersdiploma in het transport. Deze heb je nodig voor het aanvragen van je NIWO-vergunning. Ook wel Eurovergunning of communautaire vergunning genoemd. Hieronder vertellen we je er meer over. 

Offerte aanvragen

Hoe haal ik mijn NIWO-vergunning?

Voor het halen van je NIWO-vergunning dien je rekening te houden met de volgende zaken:

 • Kredietwaardigheid
  Je moet kunnen aantonen dat je over voldoende financiële middelen beschikt voor een correcte start en voortgang van de onderneming.
 • Betrouwbaarheid
  Je moet je betrouwbaarheid kunnen aantonen met een integriteitsverklaring beroepsvervoer (IVB). Deze kun je aanvragen via Justitie of de gemeente.
 • Inschrijving Kamer van Koophandel
  Je moet kunnen aantonen dat je staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Dit kun je aantonen met een uittreksel van je inschrijving in het Handelregister van de Kamer van Koophandel.
 • Vakbekwaamheid
  Je moet je ondernemersdiploma in de transport hebben gehaald. We vertellen je hier meer over in de onderstaande tekstgedeeltes.

Opleiding transportondernemer halen?

Het ondernemersdiploma in de transport wordt ook wel vakbekwaamheid transportondernemers genoemd. Om je ondernemersdiploma oftewel NIWO-vergunning te halen, dien je te slagen voor alle zes de modules:

De gehele opleiding vakbekwaamheid transportondernemers of één van de modules zijn te volgen via JobTrans. Klik op de gewenste module voor meer informatie over de losse module. Of bekijk onze cursusagenda voor de actuele cursusdata en locaties per module. Staat de gewenste module of cursusdata er niet tussen? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wij plannen geregeld de opleiding of losse modules op aanvraag.

Gratis opleiding tot vrachtwagenchauffeur
Wetgeving NIWO-vergunning

Wil je een transportbedrijf beginnen of overnemen? Of eigen rijder worden? Dan word je zelfstandige in het wegvervoer en ga je beroepsgoederenvervoer doen: het vervoer van goederen van derden met vrachtwagens tegen betaling. De wet schrijft voor dat je dan moet beschikken over een NIWO-vergunning. Chauffeurs en werkgevers riskeren hoge boetes bij fraude of het ontbreken van een NIWO-vergunning. De boetes kunnen oplopen tot duizenden euro’s. De Inspectie Leefomgeving en Transport voert geregeld controles uit. Het is dus essentieel om je NIWO-vergunning te halen.

Direct je NIWO-vergunning halen?

Concreet gezegd moeten alle bedrijven die actief zijn in het beroepsgoederenvervoer over de weg in het bezit zijn van een NIWO-vergunning. Ben jij nog niet in bezit van je NIWO-vergunning? Of wil je meer weten over je NIWO-vergunning halen? Neem dan gerust contact op met JobTrans. Op werkdagen kun je ons bereiken tussen 08:00 en 17:30 uur. Of je kunt 24/7 offertes aanvragen. Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden omtrent NIWO-vergunning halen.

Laat een terugbelverzoek achter