Als je het examen RVM1 hebt behaald, kun je starten met rijlessen op de vrachtauto mits je gezondheidsverklaring door het CBR akkoord is gegeven. Bekijk voor meer informatie ook onze veelgestelde vragen over de gezondheidsverklaring.

Ja, het is verplicht om examen RVM1 als eerst te behalen. Daarna kun je pas de theorie-examens voor de vakbekwaamheid (VM2 of VM3) reserveren. De volgorde waarin je de theorie-examens voor de vakbekwaamheid doet, maakt niet uit. De kennis uit de eerste module heb je nodig als basis voor de theorie-examens voor de vakbekwaamheid.

Als je het examen RVM1 hebt behaald, mag je daarna direct het praktijkexamen doen. Het behalen van het examen RVM1 is niet verplicht voor deelname aan de praktijktoetsen.

Ja, houd er echter wel rekening mee dat je geen rijbewijs met code 95 kunt aanvragen als beide toetsen niet zijn gehaald.

Nee, voor de vrachtauto geldt dat het verplicht is om theorie-examen RVM1 te behalen. Zodra je RVM1 hebt behaald, kun je rijlessen op de vrachtauto volgen.

Ja, dit is mogelijk als je in het bezit bent van een geldig C-rijbewijs. Je rijbewijs is geldig tot de datum die op je rijbewijs staat. Vanaf die datum is het verlopen en moet je een nieuw rijbewijs hebben.