Neem contact op

Carlo Hofstede (21 jaar) ruilde zijn opleiding tot vrachtwagenmonteur in voor de opleiding tot vrachtwagenchauffeur. Hoe dit precies zit, lees je in onze nieuwste blog.

Hoe ben je bij JobTrans terecht gekomen?

‘Samen met mijn vader bezocht ik de beurs Transport Compleet. Op deze beurs maakte ik kennis met JobTrans. Ik ging met een goed gevoel naar huis en besloot een intakegesprek in te plannen. Voor ik het wist, was ik gestart met de opleiding tot vrachtwagenchauffeur.’

Waarom heb je ervoor gekozen om vrachtwagenchauffeur te worden?

‘Als klein kind ging ik geregeld met mijn vader, die ook vrachtwagenchauffeur is, mee op de wagen. Hoewel ik er erg leuke herinneringen aan heb, twijfelde ik of het iets voor mij is. Zoals ik hierboven al heb verteld, raakte ik naar aanleiding van het kennismakingsgesprek met JobTrans op de beurs enthousiast. Ze vertelden over de verschillende mogelijkheden, en dat zijn er een heleboel. Tegen wie twijfelt of werken als vrachtwagenchauffeurs iets voor hem of haar kan zijn, zou ik zeggen: plan een kennismakingsgesprek bij JobTrans in. Wat ik mooi vind aan het chauffeursvak is dat je de hele dag op pad bent en ondertussen klanten blij maakt met de geleverde goederen. Als de klant blij is, dan ben ik dat ook.’

Hoe ziet jouw werkdag er ongeveer uit?

‘Iedere werkdag is anders. Zo sta ik de ene keer om 04:00 uur op en de andere keer om 06:00 uur. Aangekomen op de zaak, begin ik mijn werkdag met een bakje koffie. Daarna spring op de wagen op weg naar een asfaltmolen dicht bij de locatie waar ik moet lossen. Van fietspad tot snelweg, dit zijn verschillende projecten en maakt het werk nog afwisselender.’

Wat zou je potentiële kandidaten mee willen geven?

‘Mocht je besluiten om je vrachtautorijbewijs te gaan halen dan denk je misschien makkie, maar vergis je niet. Bereid je goed voor, zeker voor het theoriegedeelte. Daarnaast is mijn advies: houd je hoofd koel en blijf alert. Ook op piekmomenten. Als vrachtwagenchauffeur heb je een verantwoordelijke baan voor de vrachtauto en bijbehorende hulpmiddelen, lading en veiligheid van de medeweggebruikers en jezelf.’

Wat is jouw ervaring met JobTrans?

‘Mijn ervaring met JobTrans is zeer goed. 2,5 jaar geleden begon ik als distributiechauffeur. Echter kwam ik erachter dat deze functie niet voor mij was weggelegd. Samen met JobTrans hebben we gekeken naar een oplossing en die hebben we gevonden. Inmiddels ben ik al een aantal maanden met veel plezier aan het werk bij Heitink Transport in Kamperveen. Kortom: een uitstekend team, dat altijd een luisterend oor biedt.’

Wil je ook vrachtwagenchauffeur worden? Ga naar https://www.jobtrans.nl/opleid... of neem contact op met een vestiging bij jou in de buurt. We helpen je graag!


Carlo Hofstede