Neem contact op

Wat is een dode hoek en waarom is die gevaarlijk? Om kinderen op een veilige manier te leren omgaan met grote voertuigen in het verkeer, verzorgde JobTrans i.s.m. Veilig Verkeer Nederland een les over de dode hoek. 

Interactieve verkeersles

De verkeersles werd gegeven aan groep 7 en 8 van alle basisscholen in Genemuiden en bestaat uit zowel een theorie- als praktijkgedeelte. Tijdens het theoriegedeelte toont JobTrans een educatieve film, waarin ze leren wat de dode hoek is en hoe ze veilig kunnen omgaan met grote voertuigen in het verkeer. Daarnaast gaan ze met de kinderen in gesprek en wordt aan de hand van een quiz hun verkeerskennis getest. Voor het praktijkgedeelte nemen de kinderen plaats in de cabine van de vrachtauto, zodat ze zelf kunnen ervaren wat een vrachtwagenchauffeur ziet en vooral ook wat hij niet ziet.

Digitale spiegels

Hoewel het enkele jaren geleden nog ondenkbaar was, rijden er sinds kort vrachtauto’s zonder fysieke buitenspiegels op de openbare weg. De fysieke buitenspiegels zijn vervangen voor digitale spiegels, oftewel mirrorcams. In de cabine zijn links en rechts displays geplaatst, die de camerabeelden weergeven. De nieuwste vrachtauto van JobTrans is ook uitgerust met mirrorcams en tijdens de verkeersles heeft het innovatieve bedrijf de kinderen kennis laten maken met deze mooie ontwikkelingen in de transport.

Verkeersveiligheid voorop

Verkeersveiligheid is een belangrijke pijler binnen JobTrans. In de praktijk betekent dat onder andere dat JobTrans actief meehelpt aan bewustwording van verkeersregels en verkeersveilig gedrag. ‘Kinderen bewegen zich elke dag in het verkeer. Te voet, op de fiets, met de step, op skeelers. Tussen auto’s, vrachtauto’s, bussen en scooters door. We willen allemaal dat iedereen veilig van A naar B komt. Verkeerseducatie is daarbij belangrijk en door in de praktijk te laten zien waar alle dode hoeken zitten blijft het allemaal veel beter bij de kinderen. Immers jong geleerd is oud gedaan.’, aldus Henrik de Leeuw, directeur bij JobTrans.

Over JobTrans

JobTrans is een full service uitzendbureau en (rij)opleider in de transport en logistiek. Dagelijks houden zij zich bezig met personeelsvraagstukken, (rij)opleidingen en cursussen voor onder andere de Code 95. Een aantal collega’s heeft zich toegespitst op de opleidingen. Ze verzorgen onder andere al jaren de les over de dode hoek voor het basisonderwijs. Wil jij jouw kinderen ook meer vertellen over verkeersregels en verkeersveilig gedrag? De ervaren instructeurs van JobTrans helpen je hier graag mee. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken. Wij kunnen voor iedere wens een lesprogramma samenstellen.