Neem contact op

Een kind dat van de trap afvalt, iets verkeerds doorslikt of kokend water over zich heen krijgt. Weet jij hoe te handelen? Lees er hier meer over!

Jaarlijks belanden ruim 140.000 kinderen bij de spoedeisende hulp door een ongeval. Te weinig (gast)ouders weten voldoende van EHBO en hoe te handelen in geval van nood. Daarom breidt JobTrans haar cursusaanbod uit met de cursus Kinder-EHBO, waarin men de basisprincipes leert van eerstehulpverlening bij baby’s en kinderen. Bij goed gevolg ontvangen cursisten het certificaat Eerste Hulp aan Kinderen.

Een kind dat van de trap afvalt, iets verkeerds doorslikt of kokend water over zich heen krijgt. Weet jij hoe te handelen? Uit onderzoek blijkt dat de eerste paar minuten na een ongeval van cruciaal belang zijn voor de afloop, zeker bij jonge kinderen. Tijdens de cursus Kinder-EHBO bij JobTrans komen de ongevallen die veel bij kinderen voorkomen aan bod, zodat je weet hoe je moet handelen. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan levensbedreigende situaties en een acuut ziek kind.

Dit leer je tijdens een cursus Kinder-EHBO

Tijdens de cursus Kinder-EHBO oefen je alle vaardigheden die je nodig hebt voor eerstehulpverlening bij baby’s en kinderen. Cursisten leren een slachtoffer in veiligheid te brengen, de toestand te beoordelen, de hulpdiensten alarmeren en EHBO te verlenen bij:

 •  Harststilstand: reanimatie en gebruik automatische externe defibrillator (AED)
 • Bewusteloosheid, verslikking en verdrinking
 • Brandwond, huidwond, bloeding en neusbloeding
 • Hoofd-, nek- en wervelletsel
 • Vergiftiging en CO-vergiftiging
 • Ernstige allergie, koorts, koortsstuipen en kortademigheid
 • Letsel aan botten, spieren en gewrichten
 • Tand door de lip, verloren tand en afgebroken tand
 • Vreemd voorwerp in neus of oor en vuiltje in het oog

Bij goed gevolg ontvangen cursisten het certificaat Eerste Hulp aan Kinderen. Daarnaast ontvangen ze na afloop het boek EHBO aan baby’s en kinderen.

Ongeluk zit in een klein hoekje

Tim Beens, accountmanager bij JobTrans, vindt het belangrijk dat meer mensen kennis hebben van Kinder-EHBO. Daarom heeft hij het cursusaanbod uitgebreid met de cursus Kinder-EHBO. ‘Vaak wordt er gedacht dat het alleen zinvol is om een cursus Kinder-EHBO te volgen wanneer je met kinderen werkt. Bijvoorbeeld in een kinderdagverblijf of BSO. Maar niets is minder waar, want een ongeluk zit in een klein hoekje. En dan is het toch wel erg fijn als je een EHBO-cursus hebt gedaan en direct weet hoe je moet handelen.’

Meld je snel aan

In oktober 2020 staat de eerste cursus Kinder-EHBO gepland. De cursus bestaat uit twee dagdelen:

 • Dagdeel 1: 7 oktober 2020 van 19:00 tot 22:00 uur
 • Dagdeel 2: 14 oktober 2020 van 19:00 tot 22:00 uur

Over JobTrans

Op alle drie de vestigingen houdt een enthousiast team van specialisten zich dagelijks bezig met opleidingen, rijopleidingen en personeelsdiensten. Een aantal van hen heeft zich gespecialiseerd in het bieden van klantgerichte oplossingen voor de opleidingen. De cursus Kinder-EHBO is hier een goed voorbeeld van. Neem voor meer informatie gerust contact op met JobTrans. De opleidingsadviseurs vertellen je graag meer over de mogelijkheden en stellen indien gewenst een maatwerkcursus voor je samen.