Neem contact op

Nieuwe campagne JobTrans moet meer vrouwen warm maken voor het transport. 

JobTrans is op zoek naar meer vrouwelijke vrachtwagenchauffeurs. Om de drempel voor vrouwen die het transport in willen lager te maken, begint JobTrans de campagne ‘meiden opleiden’.

Met de campagne ‘meiden opleiden’ zet JobTrans een realistisch beeld neer van vrouwen op de vrachtauto. Onder vrouwen die onbekend zijn met het werk, kampt het beroep namelijk met een imagoprobleem. ‘Het beeld dat je de hele week van huis bent klopt niet. Er is namelijk ook genoeg werk hier in Nederland. Dat betekent dat je ook kunt kiezen voor dagritten, zodat je aan het einde van de dag weer thuis bent. Bovendien is het werk fysiek minder zwaar door betere technieken, die zich in razend snel tempo opvolgen.’, vertelt Gooitske Hoekstra – manager uitzenden bij JobTrans.   

Mieke Dekker  - vrachtwagenchauffeur bij Smit Transport - weet dat vrouwen twijfelen aan een switch naar het chauffeursvak: ‘Er zijn zoveel onterechte vooroordelen over het werk waardoor ze zich afvragen of ze het wel kunnen.’, legt ze uit. In de video laat ze samen met haar collega Jenine zien dat vrouwen in de transport- en logistieke sector wel degelijk samengaan. Zo vertellen Mieke en Jenine waar ze de rijopleiding hebben gevolgd, wat hun werk inhoudt en wat hun drijfveren zijn. Kijk voor meer informatie op [link landingspagina meiden opleiden]. 

Gratis opleiding tot vrachtwagenchauffeur 

Dat JobTrans een wervingscampagne start voor vrouwen op de vrachtauto, betekent overigens niet dat mannen niet meer hoeven te solliciteren. Het transport kampt met grote personeelstekorten en ‘iedereen die geschikt is, blijft welkom’, benadrukt Gooitske Hoekstra. Met tientallen startmomenten per jaar, verschillende opleidingslocaties en een hoog slagingspercentage, streeft JobTrans ernaar nieuwe krachten binnen 6 maanden hun vrachtautorijbewijs te laten halen.

Dat kan op de volgende twee manieren: 
- Je vrachtautorijbewijs gratis halen en werken via JobTrans; 
- Je vrachtautorijbewijs halen en zelf op zoek gaan naar een baan. 

Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie kijken op https://www.jobtrans.nl/opleiding-vrachtwagenchauffeur of vrijblijvende contact opnemen met JobTrans.