Neem contact op

Inside story! Hoe is het om te werken als vrachtwagenchauffeur tijdens de bietencampagne? Oene Faber ‘biet’ ons een kijkje achter de schermen. Lees hier zijn verhaal!

Vrachtwagens volgeladen, chauffeurs die prachtige ritten door de polder maken en suikerfabrieken die 24 uur draaien. Voordat het suikerklontje in jouw koffie zit, gebeurt er nogal wat mee. Oene Faber ‘biet’ ons een kijkje achter de schermen. Hij gaat ieder jaar weer met veel plezier aan de slag als vrachtwagenchauffeur tijdens de bietencampagne.

Waarom rijd je de bietencampagne?

‘De bietencampagne was voor mij een uitdaging wat ik al mijn hele leven graag wilde aannemen. Toen ik de kans kreeg om minder te werken bij mijn andere werkgever, ben ik er vol voor gegaan. Al snel zat ik op de vrachtauto, dat was genieten! Het rijden in de bieten zijn relatief gezien relaxte diensten, je kan immers niet sneller dan snel.’

Hoe zien jouw diensten eruit?

‘De diensten worden keurig ingepland en je onderhoudt contact met het kantoor. Deze kunnen je precies begeleiden om zo optimaal je dienst te benutten.’

Wat zou je potentiële vrachtwagenchauffeurs voor de bietencampagne mee willen geven?

‘Wat ik potentiële vrachtwagenchauffeurs in de bietencampagne wil meegeven is dat het een fantastisch, mooi en uitdagend beroep is. ’

Diverse functies voor vrachtwagenchauffeur

Als vrachtwagenchauffeur tijdens de bietencampagne draag je bij aan de ambitie van de Consun Beet Company: ’s werelds groenste bietenverwerker zijn. En dat kan al met 1 á 2 ritten per week. JobTrans is op zoek naar (ervaren) chauffeurs voor zowel fulltime als parttime werkzaamheden op kipper, walkingfloor of bulkwagen: 

  • Kipper werkzaamheden
    Pendelritten voor het vervoeren van suikerbieten van de boer naar de suikerfabriek.
  • Walkingfloor werkzaamheden
    Suikerbieten vervoeren naar de suikerfabriek en vervolgens vanaf de suikerfabriek pulp vervoeren naar de boeren.
  • Bulkwagen werkzaamheden
    Het vervoeren van suiker vanaf de Consun Beet Company naar diverse opdrachtgevers. Rijden kan vanaf verschillende opstapplaatsen. 

Over de bietencanpagne

Voor veel chauffeurs staan de laatste maanden van het jaar tot een aantal weken na de jaarwisseling in het teken van de bietencampagne. Vrachtwagens volgeladen met bieten rijden af en aan en is er veel bedrijvigheid op het terrein van de Consun Beet Company. Dagjesmensen vanaf de Noordzeedijk kijken toe hoe de bieten worden aangeleverd en via de transportbanden in de fabriek verdwijnen voor het verwerkingsproces. Naast het ontwikkelen, produceren en verkopen van suiker en suikerspecialiteiten worden alle onderdelen van de suikerbiet verwerkt tot producten voor onder andere voeding, bioplastics en energie. Met dank aan de vrachtwagenchauffeurs die het misschien wel de leukste campagne van het jaar vinden.

Meld je aan

Net als Oene Faber aan de slag als vrachtwagenchauffeur tijdens de bietencampagne? JobTrans heeft in diverse plaatsen vacatures openstaan. Bekijk op onze website alle vacatures tijdens de bietencampagne en solliciteer snel. Liever eerst wat meer informatie ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op.