Neem contact op

In september jl. heeft JobTrans haar nieuwe Volvo FH-lestruck in gebruik genomen. Sterker nog: de oranje bakwagen heeft een hoofdrol gespeeld tijdens het NK Veiligste Chauffeur, waarvan de finale op zaterdag 30 september 2023 plaats heeft gevonden. Lees er hier meer over.

De nieuwe Volvo FH 4x2 bakwagen van JobTrans is aangeschaft voor uiteenlopende doeleinden. De truck is flexibel inzetbaar voor de rijopleiding C en CE, als LZV-voertuig, voor Code 95-nascholing, de Volvo Driver Trainingen die JobTrans namens Volvo Trucks Nederland verzorgt en overige chauffeurstrainingen. “Maar het eerste project waarvoor onze nieuwste truck wordt ingezet, is het NK Veiligste Chauffeur 2023”, zegt Henrik de Leeuw, directeur bij JobTrans.

“Wij zijn trotse partner van dit initiatief en we hechten grote waarde aan het promoten van de transportsector. Beroepschauffeur is en blijft een prachtig vak, waarin een grote mate van inzicht en deskundigheid belangrijk is. De competitie biedt een platform om de professionaliteit van onze sector te benadrukken. Bovendien spelen vrachtwagenchauffeurs een belangrijke rol in een veilige verkeersomgeving. En zonder voldoende, goed opgeleide medewerkers komt het logistieke proces knarsend tot stilstand. Dat betekent dat nieuwe professionals van belang zijn voor het vervoeren van goederen, zodat deze bij de eindgebruiker aankomen”, aldus Henrik de Leeuw.

“Wij zien het als onze missie om mensen veilig en met plezier op te leiden, waarbij moderne vrachtwagens zoals onze Volvo FH een uitstekend voertuig is om ons doel te bereiken.”

Verbeteren rijprestaties en brandstofverbruik

Nagenoeg alle systemen zijn aan boord om chauffeurs optimaal te trainen. Daarbij wordt ook actief gebruik gemaakt van de scores uit de Fuel & Environment-service, onderdeel van Volvo Connect. Op een schaal van 0 tot 100 geeft deze score aan hoe de chauffeur presteert binnen vier sleutelgebieden: gebruik van motor en versnellingsbak, anticiperen en remmen, snelheidsaanpassing en stilstand. Dit draagt bij aan het verbeteren van de rijprestaties en het brandstofverbruik en bovendien om de ecologische voetafdruk te verkleinen.

“De keuze voor Volvo Trucks was voor ons een logische stap, gezien onze samenwerking met hen en de positieve ervaringen die we met het merk hebben. Ons streven naar kwaliteit, innovaties en klanttevredenheid leidde ertoe om opnieuw te kiezen voor een Volvo-truck. De vrachtauto’s blinken uit in rijcomfort”, zegt Henrik de Leeuw.

Over het NK Veiligste Chauffeur

Het NK Veiligste Chauffeur, dat georganiseerd wordt door verzekeraar TVM, is een competitie waarin gezocht wordt naar de veiligste vrachtwagenchauffeur van Nederland. Tijdens het NK nemen Nederlandse vrachtwagenchauffeurs het tegen elkaar op. Eerst online en daarna fysiek tijdens de finalerondes.

Volvo Trucks is al jaren betrokken bij dit evenement en JobTrans is sinds vorig jaar bij dit maatschappelijk initiatief betrokken. Intussen zijn alle fases naar de grote finale doorlopen en zijn de finalisten bekend. De 16 beste vrachtwagenchauffeurs nemen het zaterdag 30 september 2023 tegen elkaar op in de finale op het TT Circuit in Assen. Hier laten de finalisten hun kennis en vaardigheden zien bij uitdagende praktijkproeven, waarin een hoofdrol is weggelegd voor de nieuwe bakwagen van JobTrans.

De winnaar ontvangt een TVM Award en mag zichzelf de Veiligste Chauffeur van Nederland 2023 noemen. Daarnaast krijgen alle finalisten van Volvo Trucks Nederland een tweedaagse reis naar Göteborg in Zweden aangeboden. Hier wordt onder andere een bezoek gebracht aan de Volvo Trucks-fabriek.

Bron: https://www.volvotrucks.nl/nl-nl/news/press-releases/2023/sep/hoofdrol-voor-nieuwe-volvo-fh-bakwagen-van-jobtrans-tijdens-nk-veiligste-chauffeur-2023.html