SOOB Logo

Het vakdiploma transportondernemer waarmee je jouw Eurovergunning bij NIWO kunt aanvragen, bestaat onder andere uit de module bedrijfsmanagement. Deze module richt zich op het ontwikkelen van essentiële bedrijfsmanagementvaardigheden en -kennis die nodig zijn voor het runnen van een succesvolle transportonderneming.

Interesse module bedrijfsmanagement?
Neem contact op met een vestiging bij jou in de buurt.
Vraag offerte aan

Het succesvol afronden van de module bedrijfsmanagement binnen het vakdiploma transportondernemers toont aan dat je beschikt over de nodige kennis en vaardigheden om een transportonderneming effectief te managen. Je bent in staat om strategische beslissingen te nemen, financiële prestaties te beheren, personeel effectief te leiden, marketinginspanningen te optimaliseren en te voldoen aan de juridische en ethische vereisten binnen de transportsector.

Let wel: voor het behalen van je vakdiploma transportondernemers dien je alle zes de modules van de opleiding vakbekwaamheid transportondernemers te behalen. Hieronder hebben we alle modules voor je op een rijtje gezet

 • Module 1: Bedrijfsmanagement (3 lesdagen)
  In deze module leer je de basisprincipes van het ondernemen, zoals het bepalen van de juiste rechtsvorm, rechts- en wetkennis, verzekeringen, beveiliging en marketing.
 • Module 2: Personeelsmanagement (3 lesdagen)
  In deze module leer je hoe je een transportbedrijf opzet en leidt. Je leert bijvoorbeeld over personeelsbeleid, arbeidstijdenwet, algemene en sociale wetgeving, cao beroepsgoederenvervoer over de weg en organisatiestructuren.
 • Module 3: Financieel management (4 lesdagen)
  Deze module gaat in op de financiële administratie. Je leert alles over balans- en resultatenrekening, kredieten, overheidssteun, subsidies en inhoudelijke beoordeling jaarstukken
 • Module 4: Wegvervoer goederen 1 (2 lesdagen)
  In deze module leer je alles over het wegvervoer van goederen. Je leert bijvoorbeeld over de organisaties in het wegvervoer, wet- en regelgeving, landeninformatie TLN, douaneregelingen en transportplanning.
 • Module 5: Wegvervoer goederen 2 (3 lesdagen)
  Deze module gaat verder in op het wegvoervoer van goederen. Je leert meer over deelmarkten, voertuigmanagement, milieu en laden, lossen en veiligheid.
 • Module 6: Calculatie (3 lesdagen)
  In deze module leer je hoe je kostprijzen berekent en offertes opstelt. Je leert bijvoorbeeld over de verschillende kostenposten waar je rekening mee moet houden en hoe je deze berekent
Meer weten?

Ben je op zoek naar meer informatie over de module bedrijfsmanagement, onderdeel van de opleiding vakbekwaamheid transportondernemers? Of heb je interesse in meerdere modules? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij vertellen je graag meer over de opleiding vakbekwaamheid transportondernemers, waaronder de module bedrijfsmanagement.