SOOB Logo

Het vakdiploma transportondernemer waarmee je jouw Eurovergunning bij NIWO kunt aanvragen, is een certificering die vereist is voor ondernemers in de transportsector in Nederland. Deze certificering bestaat uit verschillende modules, waaronder de vakbekwaamheid transportondernemers module calculatie

De module calculatie binnen de opleiding vakbekwaamheid transportondernemers richt zich op het ontwikkelen van vaardigheden en kennis op het gebied van kostencalculatie en financiële planning in de transportsector. Het doel is om transportondernemers in staat te stellen nauwkeurige kostenramingen te maken, winstgevende tarieven vast te stellen en effectieve financiële beslissingen te nemen. 

Interesse module calculatie?
Neem contact op met een vestiging bij jou in de buurt.
Vraag offerte aan

Het succesvol afronden van de module calculatie binnen de opleiding vakbekwaamheid transportondernemers geeft aan dat een transportondernemer beschikt over de nodige kennis en vaardigheden om effectieve kostenramingen te maken en financieel verantwoorde beslissingen te nemen in de transportsector.

Let wel: voor het behalen van je vakdiploma transportondernemers dien je alle zes de modules van de opleiding vakbekwaamheid transportondernemers te behalen. Hieronder hebben we alle modules voor je op een rijtje gezet

 • Module 1: Bedrijfsmanagement (3 lesdagen)
  In deze module leer je de basisprincipes van het ondernemen, zoals het bepalen van de juiste rechtsvorm, rechts- en wetkennis, verzekeringen, beveiliging en marketing.
 • Module 2: Personeelsmanagement (3 lesdagen)
  In deze module leer je hoe je een transportbedrijf opzet en leidt. Je leert bijvoorbeeld over personeelsbeleid, arbeidstijdenwet, algemene en sociale wetgeving, cao beroepsgoederenvervoer over de weg en organisatiestructuren.
 • Module 3: Financieel management (4 lesdagen)
  Deze module gaat in op de financiële administratie. Je leert alles over balans- en resultatenrekening, kredieten, overheidssteun, subsidies en inhoudelijke beoordeling jaarstukken
 • Module 4: Wegvervoer goederen 1 (2 lesdagen)
  In deze module leer je alles over het wegvervoer van goederen. Je leert bijvoorbeeld over de organisaties in het wegvervoer, wet- en regelgeving, landeninformatie TLN, douaneregelingen en transportplanning.
 • Module 5: Wegvervoer goederen 2 (3 lesdagen)
  Deze module gaat verder in op het wegvoervoer van goederen. Je leert meer over deelmarkten, voertuigmanagement, milieu en laden, lossen en veiligheid.
 • Module 6: Calculatie (3 lesdagen)
  In deze module leer je hoe je kostprijzen berekent en offertes opstelt. Je leert bijvoorbeeld over de verschillende kostenposten waar je rekening mee moet houden en hoe je deze berekent

Meer weten?

Ben je op zoek naar meer informatie over de module calculatie, onderdeel van de opleiding vakbekwaamheid transportondernemers? Of heb je interesse in meerdere modules? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij vertellen je graag meer over de opleiding vakbekwaamheid transportondernemers, waaronder de module calculatie.