SOOB Logo

Heb je minimaal 5 jaar jouw CE-rijbewijs en wil je deze uitbreiden om met lange zware voertuigen (LZV) te kunnen rijden? Dan is de code 95-cursus Lange Zware Voertuigen (LZV) wellicht iets voor jou. 

  Interesse in de opleiding chauffeur LZV?
  Neem contact op met een vestiging bij jou in de buurt.
  Vraag offerte aan

  Wat ga je leren?

  Tijdens de cursus LZV leer je om te gaan met de specifieke kenmerken en eigenschappen van een LZV, zoals de lengte en het gewicht. Daarnaast leer je hoe je de veiligheid op de weg kunt waarborgen en hoe je omgaat met bijzondere verkeerssituaties. Er wordt ook aandacht besteed aan de wet- en regelgeving omtrent LZV's, zoals de rij- en rusttijdenwet en de vergunningen die nodig zijn voor het rijden met een LZV.

  Het volgen van een LZV-cursus kan bijdragen aan het vergroten van je kansen op de arbeidsmarkt. Veel transportbedrijven zijn namelijk op zoek naar chauffeurs die in staat zijn om met LZV's te rijden. Daarnaast draagt het rijden met een LZV bij aan het verminderen van het aantal transportbewegingen op de weg, waardoor het milieu minder wordt belast.

  De cursus LZV is praktijkgericht en kun je combineren met de nascholing voor de code 95. Je kunt dan een gecombineerde cursus volgen waarbij je zowel jouw LZV-certificaat behaalt als 7 code 95-praktijkuren behaalt. Na afloop van de training wordt er een examen afgenomen bij een CBR locatie. Als dit examen is gehaald, ontvang je een certificaat. Het certificaat geeft aan dat je beschikt over de benodigde kennis en vaardigheden om met een LZV te kunnen rijden. Het LZV-certificaat is onbeperkt geldig.

  Schrijf je vandaag nog in voor onze cursus LZV en ontdek wat deze specialisatie voor jouw carrière als vrachtwagenchauffeur kan betekenen.

  Meer weten?

  We plannen de opleiding chauffeur LZV op aanvraag in. Bovendien heb je de keuze uit de cursus volgen op eigen voertuig of voertuig van JobTrans. Neem voor meer informatie over de opleiding LZV vrijblijvend contact met ons op.