SOOB Logo

Bij het transport van afvalstoffen gelden speciale spelregels. Wie deze regels niet naleeft, riskeert hoge boetes. Veel bedrijven en chauffeurs lopen risico’s omdat niet altijd wordt beseft dat er met afvalstoffen wordt gereden. Als dat wel wordt beseft, is vaak niet duidelijk welke spelregels er gelden. Wil jij alles weten over werken als vrachtwagenchauffeur in de afvalbranche? Of je kennis als vrachtwagenchauffeur in deze sector updaten? Dan is de code 95-cursus chauffeursdag afval iets voor jou.

Interesse cursus chauffeursdag afval?
Neem contact op met een vestiging bij jou in de buurt.
Vraag offerte aan

Wat ga je leren?

De cursus chauffeursdag afval is speciaal ontwikkeld voor vrachtwagenchauffeurs die werkzaam zijn in deze sector. Deze cursus biedt vrachtwagenchauffeurs de mogelijkheid om hun kennis en vaardigheden op het gebied van rijden en laden/lossen in de afvalsector te vergroten. Tijdens de cursus worden onderwerpen behandeld die relevant zijn voor de betreffende branche. Zo komen bijvoorbeeld de specifieke eisen en regelgevingen voor het vervoeren van gevaarlijke stoffen aan bod of de juiste manier van laden en lossen in deze branche. Daarnaast worden er praktische tips en tricks gegeven om het werk zo veilig en efficiënt mogelijk uit te voeren.

De cursus is niet alleen relevant voor de vrachtwagenchauffeur zelf, maar ook voor het transportbedrijf. Door het volgen van de cursus kunnen vrachtwagenchauffeurs namelijk aantoonbaar voldoen aan de geldende regelgevingen en veiligheidsvoorschriften in de betreffende branche. Dit draagt bij aan een veilige werkomgeving voor de vrachtwagenchauffeur en andere weggebruikers, en kan daarnaast leiden tot een hogere klanttevredenheid en efficiënter transportproces.

De cursus chauffeursdag afval is geschikt voor zowel beginnende als ervaren chauffeurs en erkend door het CBR. Dat betekent dat de cursus mee kan tellen voor de verplichte nascholing voor beroepschauffeurs (7 code 95-uren theorie). 

De cursus wordt gegeven door ervaren docenten met praktijkervaring in de betreffende branche. We plannen de cursus veelal voor een groep chauffeurs van één organisatie. Want wat belangrijk is, is voor elke organisatie natuurlijk anders. En door de cursus specifiek aan te vragen voor je eigen organisatie, kun je de cursusinhoud exact afstemmen op de opleidingsbehoefte van je organisatie en chauffeurs. Voorafgaand aan de cursus chauffeursdag afval bespreken we samen met de klant wat goed gaat en waar verbetering zit. Op basis van data trainen we de chauffeurs zo gericht mogelijk. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

JobTrans
Meer weten?

We plannen de cursus chauffeursdag afval op aanvraag in. Dat kan bij jou op locatie, een opleidingslocatie van JobTrans of een andere externe locatie. Neem voor meer informatie over de cursus chauffeursdag afval vrijblijvend contact met ons op.