SOOB Logo

Het vakdiploma transportondernemers dat je nodig hebt om je Eurovergunning bij Niwo aan te vragen bestaat uit 6 modules, waaronder de module personeelsmanagement. Deze module richt zich specifiek op het ontwikkelen van kennis en vaardigheden op het gebied van personeelsbeheer voor transportondernemers.

Interesse module personeelsmanagement?
Neem contact op met een vestiging bij jou in de buurt.
Vraag offerte aan

Door het succesvol afronden van de module personeelsmanagement binnen de opleiding vakbekwaamheid transportondernemers toon je aan dat je beschikt over de nodige kennis en vaardigheden om personeelsbeheer effectief uit te voeren in een transportonderneming. Je bent in staat om personeel op een professionele manier aan te nemen, te trainen en te ontwikkelen, prestaties te beoordelen, arbeidsrechtelijke aspecten te hanteren en een positieve werkomgeving te bevorderen. Dit stelt je in staat om een gemotiveerd en competente team te bouwen en te behouden, wat essentieel is voor het succes van de transportonderneming.

Let wel: voor het behalen van je vakdiploma transportondernemers dien je alle zes de modules van de opleiding vakbekwaamheid transportondernemers te behalen. Hieronder hebben we alle modules voor je op een rijtje gezet

 • Module 1: Bedrijfsmanagement (3 lesdagen)
  In deze module leer je de basisprincipes van het ondernemen, zoals het bepalen van de juiste rechtsvorm, rechts- en wetkennis, verzekeringen, beveiliging en marketing.
 • Module 2: Personeelsmanagement (3 lesdagen)
  In deze module leer je hoe je een transportbedrijf opzet en leidt. Je leert bijvoorbeeld over personeelsbeleid, arbeidstijdenwet, algemene en sociale wetgeving, cao beroepsgoederenvervoer over de weg en organisatiestructuren.
 • Module 3: Financieel management (4 lesdagen)
  Deze module gaat in op de financiële administratie. Je leert alles over balans- en resultatenrekening, kredieten, overheidssteun, subsidies en inhoudelijke beoordeling jaarstukken
 • Module 4: Wegvervoer goederen 1 (2 lesdagen)
  In deze module leer je alles over het wegvervoer van goederen. Je leert bijvoorbeeld over de organisaties in het wegvervoer, wet- en regelgeving, landeninformatie TLN, douaneregelingen en transportplanning.
 • Module 5: Wegvervoer goederen 2 (3 lesdagen)
  Deze module gaat verder in op het wegvoervoer van goederen. Je leert meer over deelmarkten, voertuigmanagement, milieu en laden, lossen en veiligheid.
 • Module 6: Calculatie (3 lesdagen)
  In deze module leer je hoe je kostprijzen berekent en offertes opstelt. Je leert bijvoorbeeld over de verschillende kostenposten waar je rekening mee moet houden en hoe je deze berekent

Meer weten?

Ben je op zoek naar meer informatie over de module personeelsmanagement, onderdeel van de opleiding vakbekwaamheid transportondernemers? Of heb je interesse in meerdere modules? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij vertellen je graag meer over de opleiding vakbekwaamheid transportondernemers, waaronder de module personeelsmanagement.