SOOB Logo

De opleiding vakbekwaamheid transportondernemers die je onder andere dient te behalen voor het aanvragen van je Eurovergunning bij NIWO bestaat onder andere uit de module wegvervoer goederen deel 2. Deze module bouwt voort op de kennis en vaardigheden die zijn opgedaan in module wegvervoer goederen deel 1 en behandelt specifieke onderwerpen die relevant zijn voor transportondernemers in het wegtransport van goederen. 

Interesse module wegvervoer goederen deel 2?
Neem contact op met een vestiging bij jou in de buurt.
Vraag offerte aan

Wat ga je leren?

Door het succesvol afronden van de module wegvervoer goederen deel 2 - onderdeel van de opleiding vakbekwaamheid transportondernemers - toon je als transportondernemer aan dat je over de nodige kennis en vaardigheden beschikt om als transportondernemer in het wegtransport van goederen te opereren op een geavanceerd niveau. Je bent in staat om complexe transportuitdagingen aan te pakken, te voldoen aan kwaliteits- en veiligheidsnormen, duurzaamheidspraktijken toe te passen en internationaal transport te beheren.

Let wel: voor het behalen van je vakdiploma transportondernemers dien je alle zes de modules van de opleiding vakbekwaamheid transportondernemers te behalen. Hieronder hebben we alle modules voor je op een rijtje gezet

 • Module 1: Bedrijfsmanagement (3 lesdagen)
  In deze module leer je de basisprincipes van het ondernemen, zoals het bepalen van de juiste rechtsvorm, rechts- en wetkennis, verzekeringen, beveiliging en marketing.
 • Module 2: Personeelsmanagement (3 lesdagen)
  In deze module leer je hoe je een transportbedrijf opzet en leidt. Je leert bijvoorbeeld over personeelsbeleid, arbeidstijdenwet, algemene en sociale wetgeving, cao beroepsgoederenvervoer over de weg en organisatiestructuren.
 • Module 3: Financieel management (4 lesdagen)
  Deze module gaat in op de financiële administratie. Je leert alles over balans- en resultatenrekening, kredieten, overheidssteun, subsidies en inhoudelijke beoordeling jaarstukken
 • Module 4: Wegvervoer goederen 1 (2 lesdagen)
  In deze module leer je alles over het wegvervoer van goederen. Je leert bijvoorbeeld over de organisaties in het wegvervoer, wet- en regelgeving, landeninformatie TLN, douaneregelingen en transportplanning.
 • Module 5: Wegvervoer goederen 2 (3 lesdagen)
  Deze module gaat verder in op het wegvoervoer van goederen. Je leert meer over deelmarkten, voertuigmanagement, milieu en laden, lossen en veiligheid.
 • Module 6: Calculatie (3 lesdagen)
  In deze module leer je hoe je kostprijzen berekent en offertes opstelt. Je leert bijvoorbeeld over de verschillende kostenposten waar je rekening mee moet houden en hoe je deze berekent.
Meer weten?

Ben je op zoek naar meer informatie over de module wegvervoer goederen deel 2, onderdeel van de opleiding vakbekwaamheid transportondernemers? Of heb je interesse in meerdere modules? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij vertellen je graag meer over de opleiding vakbekwaamheid transportondernemers, waaronder de module wegvervoer goederen deel 2.