Neem contact op

De route naar rijinstructeur via JobTrans. Vorig jaar koos Ferdinand Timmerman (38 jaar) voor deze afslag. In deze blog vertelt hij meer over zijn baan en opleiding bij JobTrans.

Hoewel Ferdinand Timmerman jarenlang met veel plezier als vrachtwagenchauffeur werkte, nam hij vorig jaar een andere afslag binnen de transport en logistiek. ‘Op mijn 19e ben ik begonnen met het behalen van mijn rijbewijs C. In die tijd dat ik daar mee bezig was, werkte ik als koerier door heel Europa. Aansluitend heb ik als vrachtwagenchauffeur internationaal gereden en in de winkeldistributie in Nederland. Een mooie tijd waarin ik veel ervaring heb opgedaan en met een goed gevoel op terugkijk’, vertelt Ferdinand.

Droombaan

Je hebt mensen waar transportbloed door de aderen stroomt. Zij weten het al van jongs of aan: hun droombaan is vrachtwagenchauffeur. Hoewel vrachtwagenchauffeur niet Ferdinands droombaan is, is de wereld van transport en logistiek met de paplepel ingegoten. Zo hadden zijn ouders een verhuis- en transportbedrijf en waren zijn broers vrachtwagenchauffeur. Ferdinand besloot dan ook na het afronden van zijn verkoopopleiding dezelfde weg in te slaan.

Waarom JobTrans?

‘Ik was al enige tijd geïnteresseerd in het vak rijinstructeur. JobTrans kende ik van het volgen van nascholingscursussen en ik wist dat ze op zoek waren naar mensen die de opleiding tot rijinstructeur willen volgen. Ik ben met hen in gesprek gegaan en van beide kanten waren we enthousiast. Voor ik het wist, was ik begonnen met de opleiding. Inmiddels heb ik mijn WRM B met veel plezier gehaald en ben ik bezig met WRM C. WRM C is de bevoegdheid die je moet halen om rijles te mogen geven op de vrachtauto’, aldus Ferdinand.

Werken als junior rijinstructeur

Ferdinand is junior rijinstructeur bij JobTrans. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen heeft hij zijn WRM B gehaald en dat betekent dat hij rijles geeft in de personenauto. Ook geeft hij nascholingscursussen, zoals bijvoorbeeld de cursus Veiligheidscertificaat Heftruck, Toets Besloten Terrein en Praktische Toets. Het geven van nascholingscursussen is samen met het behalen van WRM B de eerste bestemming van de opleiding tot rijinstructeur bij JobTrans. ‘Werken als junior rijinstructeur is een afwisselende en uitdagende baan. Het contact met cursisten, kandidaten en collega’s maakt het werken bij JobTrans nog leuker.’, benadrukt Ferdinand.

Persoonlijke ontwikkeling

Bij JobTrans krijg je alle ruimte om jezelf verder te ontwikkelen. Ferdinand heeft als doel om rijles te geven voor de vrachtauto met aanhanger en LZV (Lange Zware Voertuigen). ‘Binnen JobTrans doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat Ferdinand zijn ‘bestemming’ zo snel mogelijk behaald. Zo helpen collega instructeurs hem en zorgen we ervoor dat hij zoveel mogelijk ervaring op kan doen. Ook vinden we het belangrijk dat Ferdinand zich specialiseert in bepaalde nascholingscursussen. Op deze manier kunnen we de kwaliteit van bepaalde nascholingscursussen naar een nog hoger niveau brengen.’, aldus HRM-adviseur Jacobien Westerink.

Ook de opleiding tot rijinstructeur bij JobTrans volgen?

JobTrans groeit en is regelmatig op zoek naar nieuwe talenten. Wil jij de beste zijn door voorop te lopen, vooruit te denken en verwachtingen te overtreffen? Bekijk dan de openstaande vacatures op onze website en solliciteer direct. Staat er geen passende vacature tussen en denk je een versterking te zijn voor ons team? Stuur gerust je cv en motivatie naar [email protected] en wie weet drinken wij binnenkort een kop koffie met jou. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met Jacobien Westerink.