Neem contact op

Hoe werkt e-learning code 95? Wat zijn de voordelen? En wat is er allemaal mogelijk op het gebied van e-learning? We leggen het uit in onze nieuwste blog.

2020 heeft ons leven totaal veranderd, zowel privé als zakelijk. Wanneer we bedrijven de vraag stellen of ze nog steeds op dezelfde manier hun chauffeurs bijscholen als aan het begin van 2020, luidt het antwoord in de meeste gevallen “nee”. Het positieve aspect van de coronacrisis is dat er een duidelijke groei zichtbaar is in het gebruik van digitale leermiddelen om vakmensen en kantoorpersoneel te trainen. Hieronder vertellen we je er meer over. Doe er je voordeel mee!

Hoe werkt e-learning code 95?

Elke chauffeur moet binnen 5 jaar na het behalen van het rijbewijs met vakbekwaamheid 35 uur nascholing (code 95) volgen. Deze cyclus van 5 jaar blijft zich herhalen als hij/zij beroepsmatig wil blijven rijden en je vindt hier alle informatie over wat code 95 inhoudt . De 35 uur nascholing kan ook behaald worden met behulp van e-learning code 95. Hierbij dient de cursist een dagdeel thuisstudie te doen (4 uur) en een dagdeel naar de opleider te komen voor klassikale scholing (3 uur). Door het verkorte klassikale gedeelte is de opleiding over het algemeen gemakkelijker in te plannen.

Let op! In de gewijzigde Richtlijnen vakbekwaamheid bestuurders zijn wijzigingen opgenomen die ook van invloed zijn op de e-learning code 95.

E-learning code 95 tijdens lockdown

Door de coronacrisis maken veel bedrijven een versnelde digitale transformatie door. Er is een duidelijke groei zichtbaar in het gebruik van digitale leermiddelen om vakmensen en kantoorpersoneel te trainen. Hoewel de deuren van de klassikale code 95-cursussen op slot zitten, kunnen chauffeurs de komende weken starten met het gedeelte e-learning code 95 bij JobTrans. Het afsluitende dagdeel - oftewel klassikale gedeelte van de e-learning -  vindt plaats ná de lockdown en moet afgerond zijn vóór 1 april 2021. Zijn cursisten vóór de lockdown al gestart met het gedeelte e-learning? Dan kan het resterende gedeelte van de e-learning tijdens de lockdown worden afgerond.

E-learning code 95

Wat zijn de voordelen van e-learning code 95?

E-learning code 95 biedt tal van voordelen. We hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet.

 • Leren op je eigen tempo
 • De leerstof past zich aan het niveau van de cursist aan. Snelle cursisten besteden daardoor minder tijd aan de training, minder snelle cursisten kunnen juist meer tijd nemen om een onderwerp te doorgronden. Oftewel iedereen kan leren in zijn eigen tempo.
 • 24/7: altijd en overal
  Van aan de keukentafel tot in de cabine. E-learning kun je doen waar en wanneer je maar wilt. Op diverse apparaten, zoals: smartphones, tablets en desktop.
 • Vrachtauto’s staan minder stil
  Je kunt op 1 dag 2 klassikale opleidingen doen. Dat is dan 14 uur nascholing. Waar chauffeurs in het verleden voor 14 uur nascholing 2 dagen aanwezig moesten zijn, is dat nu 1 dag. Hierdoor staan je vrachtauto’s minder stil.
 • Het is snel en flexibel aan te passen
  Onze sector is letterlijk en figuurlijk in beweging. Dankzij e-learning kunnen wij snel schakelen. E-learning maakt je organisatie wendbaar en klaar voor onvoorspelbare uitdagingen op korte termijn.
 • Eenvoudig resultaten bijhouden
  Met e-learning vindt leren plaats in een digitale omgeving. Dat maakt het veel makkelijker om resultaten, voortgang bij te houden en welke bronnen jouw chauffeurs het meest gebruiken. Deze waardevolle informatie kunnen we gebruiken om trends binnen jouw bedrijf te identificeren en, indien nodig, de opleidingsstrategie te veranderen.
 • Het leidt tot een lagere leerdrempel
  Niet iedereen vindt spreken in het openbaar prettig. En soms kan het moeilijk zijn een vraag te stellen of bij te dragen aan een discussie als een groepje cursisten tijdens een cursus de overhand heeft. Met online leren hoeven cursisten zich daar geen zorgen meer over te maken. Ze hebben toegang tot het lesmateriaal vanuit hun eigen huis (of andere aangename plek), zodat ze kunnen leren in een stressvrije omgeving op een laagdrempelige manier.

De mogelijkheden

Wat de mogelijkheden voor e-learning code 95 betreft, deze zijn oneindig. Sterker nog: wij kunnen iedere wens omzetten in een online omgeving. Hieronder een kleine greep uit ons aanbod.

E-learning code 95 theorie

 • Fit op de rit
 • Tips en trucks
 • Heftruck
 • VCA
 • EHBO voor beroepschauffeurs
 • Lading zekeren
 • Digitale tachograaf

E-learning code 95 praktijk

 • Het Nieuwe Rijden (HNR)
 • Rijoptimalisatie 1 - Behaviour Based Safety (BBS)

Naast bovenstaande opsomming, tellen er nog veel meer cursussen mee voor de code 95. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Meer weten over e-learning code 95?

Waar voorgaande jaren e-learning code 95 nog een ver van je bed show was voor veel organisaties, heeft de situatie rondom het coronavirus ervoor gezorgd dat de meeste bedrijven deze manier van bijscholen omarmen. Bovendien gaat e-learning code 95 tijdens lockdown door. Wil jij je aanmelden? Of ben je op zoek naar meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op. Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden voor e-learning code 95.