Neem contact op

Vrachtwagenchauffeur alleen voor mannen? Nee hoor. Marlena Strampel (24) uit Staphorst stapt iedere dag weer met veel plezier achter het stuur van haar truck.

Waarom heb je gekozen voor een baan als vrachtwagenchauffeur?

‘Voordat ik in de transport- en logistieke sector ging werken, was ik werkzaam in de paardenbranche. De paardenvrachtwagens vond ik geweldig en toen ik voor mijn vakantiebaan op een busje rondreed, was ik om. Tijd voor het grotere werk. Tijd om achter het stuur van een vrachtauto te gaan zitten.’

Hoe zit jouw werkdag er ongeveer uit?

‘Voor mijn werk ga ik vroeg uit de veren. Als vroege vogel vind ik het fijn dat mijn werkdag rond 06:30 uur begint. Samen met collega’s uit de loods beginnen we dan met het laden van de vrachtauto. Zodra deze is geladen, begin ik aan mijn route. De route verschilt iedere dag en ik kom bij verschillende klanten. Hierdoor blijft mijn werk lekker afwisselend’.

Wat zou je potentiële kandidaten mee willen geven?

‘De opleiding tot vrachtwagenchauffeur via JobTrans was erg leerzaam, maar je bent er ook veel tijd aan kwijt. Je moet veel theorie doornomen en daar ben je best lang mee bezig. Maar als je iets doet wat je écht leuk vindt, zul je dubbel zo hard aan de slag gaan om het voor elkaar te krijgen. Kortom: als je iets graag wil, ga er dan voor.’

Hoe ben je bij JobTrans terecht gekomen?

‘Via een oud-collega ben ik bij JobTrans terechtgekomen. Via hem had ik al meegekregen hoe de sfeer hier was. Tijdens het kennismakingsgesprek voelde het ook direct goed en vertrouwd aan. De keus om de opleiding via JobTrans te volgen, was dan ook snel gemaakt.’

Wat is jouw ervaring met JobTrans?

‘JobTrans is een fijn bedrijf om voor te werken. Dat doe ik iedere dag weer met veel plezier. Er wordt goed meegedacht. Ook de code 95-cursussen zijn uitstekend geregeld. Het opleidingscentrum van JobTrans biedt veel verschillende code 95-cursussen aan, die garant staan voor een leerzame en vooral gezellige dag. Ontdek het zelf!’

Wil je ook vrachtwagenchauffeur worden? Meld je net als Marlena aan voor ons werk- en leertraject:

https://www.jobtrans.nl/opleid...