Neem contact op

De vele prachtige kilometers die je rijdt door Nederland en het magische gevoel van een vrachtwagen onder je kont. Sebastiaan Kleijn (26) vindt het fantastische aspecten van het chauffeursvak en werken via JobTrans maakt het avontuur nóg mooier. Hieronder vertelt hij er meer over.

Waarom heb je gekozen voor een baan als vrachtwagenchauffeur?

‘Elke route voelt voor mij als een roadtrip. Ik reis heel het land door, houd iedere keer pauze op een andere plek en kom elke keer weer andere collega’s tegen. Sommige collega’s ken je al, sommige nog niet, maar met iedereen houd je een leuk praatje. Bovendien geeft het mij een kick om de goederen veilig van A naar B te brengen.’, vertelt Sebastiaan. Hij voegt eraan toe: ‘Hoe leuk ik het nu ook vind, vrachtwagenchauffeur was niet mijn eerste beroep. Voordat ik aan de slag ging in de transport- en logistieke sector, heb ik drie jaar als beveiliger gewerkt. Echter was ik op zoek naar een baan met meer uitdaging. Ik wilde een afwisselende baan, maar ook baangarantie speelde een grote rol. Plus, een aantal vrienden werken als vrachtwagenchauffeur, dus ik kon er heel makkelijk met hen over praten. Na een dagje meelopen met één van mijn vrienden wist ik het zeker: ik wil vrachtwagenchauffeur worden.’.

Hoe ziet jouw werkdag er ongeveer uit?

‘De planning krijg ik de avond voorafgaand aan mijn werkdag op de mail, zo weet ik van tevoren welke route ik ga rijden. Mijn werkdag begint altijd met het controleren van de vrachtbrieven en aankoppelen van de trailer. En dan de weg op! Muziekje aan en gaan met die banaan. Aan de hand van de meegekregen rittenlijst ga ik naar het eerste adres. Ik maak altijd een praatje met de klant. Vervolgens stap ik weer in de vrachtauto om naar het volgende adres te rijden. Zo maak ik mijn rittenlijst af. Het zijn meestal 10 tot 15 stops per dag. Het leuke aan mijn werk vind ik dat je op allerlei verschillende locaties komt. Uiteraard kom je geregeld op een aantal vaste adressen en dat is extra gezellig, omdat je met deze klanten een band opbouwt.’

Je vertelt met veel plezier over je werk. Wat zou je potentiële kandidaten mee willen geven?

‘Het is zeker de moeite waard om een keer een afspraak te maken met JobTrans. Tijdens een kennismakingsgesprek luisteren ze goed naar je wensen en kunnen ze je alles vertellen over de mogelijkheden. Het is een leuk uitzendbureau met veel doorgroeimogelijkheden, mocht je hier behoefte aan hebben. Zo krijgen bakwagenchauffeurs de mogelijkheid om hun CE-rijbewijs via JobTrans te halen. Ook ik heb deze kans met beide handen aangegrepen. Letterlijk! Bovendien heeft JobTrans heel veel verschillende opdrachtgevers. Hierdoor weet ik zeker dat er een baan tussen zit waar jij je thuis gaat voelen en net als ik met plezier naar je werk gaat. Kortom: neem gewoon eens contact met hen op om de mogelijkheden te ontdekken.’

Wat is jouw ervaring met JobTrans?

‘Mijn werkdagen vliegen voorbij. Dan weet je dat je op de goede plek zit. Er heerst een fijne sfeer bij JobTrans en daarom ben ik een jaar geleden, toen mijn werk als vrachtwagenchauffeur bij een transportbedrijf ophield, teruggegaan naar JobTrans. Het voelde direct weer vertrouwd.’

Wil je ook werken als vrachtwagenchauffeur? Check hier onze vacatures.