Neem contact op

Van adviseur naar vrachtwagenchauffeur: Daniël Kroezen switchte op 40-jarige leeftijd van baan. JobTrans hielp hem daarbij. Lees hier meer over de carrièreswitch van Daniël.

Als adviseur/inspecteur van OBN (Ongedierte Bestrijding Nederland) had ik een mooie baan, een auto van de zaak, veel vrijheid en niemand die in mijn nek hijgt. Leuke collega's, leuke klanten, leuk gezin. Wat wil een mens nog meer? Toch had ik diep van binnen nog een andere droom. Als kleine jongen wilde ik altijd al vrachtwagenchauffeur worden, net als mijn vader en mijn oom Rini.

Mijn hele schoolperiode ging dan ook over vrachtwagens. Werkstukken, verslagen, tekeningen... alles ging over vrachtwagens. Op een gegeven moment zei een leraar: 'jongen, zou je niet eens verder kijken naar andere beroepen? Wat als je om wat voor reden dan ook geen vrachtwagenchauffeur kan worden?' Maar ik was standvastig en zei nee. Ik moest en zou later achter het stuur van een vrachtwagen gaan zitten. Na mijn schoolperiode ben ik gaan werken om te sparen voor de chauffeursopleiding, maar niet lang daarna sloeg het noodlot toe. Mijn vrouw werd ziek. Omdat een chauffeur niet veel thuis is, heb ik een keuze moeten maken en heb ik ander werk gezocht. En zo geschiedde, je knippert met je ogen en ineens heb je twee kinderen en ben je als 40-jarige werkzaam als adviseur bij het OBN.

Echter, op de verjaardag van mijn oom Rini werd de droom weer aangewakkerd. 'Daniël, wil je geen chauffeur meer worden?' zei hij. 'Ach Rien, die droom heb ik jaren gelden al opgegeven. Ik ben nu 40, moet ik nu nog een opleiding van duizenden euro's gaan volgen en een nieuwe baan zoeken? Nee, dat kan niet meer.' antwoordde ik. Maar Rini wees mij op het aantal vacatures dat er nu openstaat voor vrachtwagenchauffeurs en de mogelijkheden voor opleidingsvergoedingen bij JobTrans. Ik kies voor mijn droom en word vrachtwagenchauffeur! Via JobTrans ben ik gestart met het traject leerlingchauffeur. Het concept is eenvoudig, via JobTrans word ik kosteloos opgeleid en in ruil daarvoor rijd ik de komende 3 jaar voor JobTrans. Ik ben hierdoor verzekerd van een goed salaris en heb baangarantie. Bovendien heb ik geen opleidingskosten gehad. Mijn verwachting hiervan is dat ik bij diverse klanten van JobTrans de nodige ervaring ga opdoen en zo een allround chauffeur ga worden. Op deze manier staat niks meer in de weg om mijn droom te verwezenlijken!

Lijkt het jou ook leuk om een blog voor de website van JobTrans te schrijven? Neem dan gerust contact op met Lisette Kamminga via telefoonnummer 038 385 43 17 of via het e-mailadres [email protected].