Neem contact op

Als kleine jongen droomde Tony Crediet (47) ervan om vrachtwagenchauffeur te worden en die droom werd onlangs werkelijkheid. Lees hier zijn verhaal.

Waarom heb je ervoor gekozen om vrachtwagenchauffeur te worden?

'Als jongetje ging ik regelmatig met mijn vader mee, die destijds ook vrachtwagenchauffeur was. Na jaren in de bouw en betonstaal te hebben gewerkt, was ik toe aan een nieuwe uitdaging en besloot ik mijn jongensdroom om vrachtwagenchauffeur te worden toch nog te realiseren. Hiervoor heb ik een balletje opgegooid bij JobTrans en ben ik na enkele gesprekken het opleidingstraject ingegaan. Nu wil ik nog mijn CE-rijbewijs halen, zodat ik te zijner tijd met ‘het grote spul’ de weg op kan.'

Hoe ziet jouw werkdag er ongeveer uit?

'Ik werk ’s nachts! Doorgaans ben ik rond 22:00 uur aanwezig bij de Technische Unie in Zwolle. Dan drinken we met de collega’s een bak koffie, we kletsen wat en zoeken onze ladingen bij elkaar. Als de vrachtwagen vol zit, begin ik rond middernacht aan mijn rit. Meestal ben ik ’s morgens rond 06:00 weer terug. Dan los ik de lege emballage en zorg ik ervoor dat de ‘dag-collega’ zijn materialen in de auto krijgt, zodat hij meteen aan zijn rit kan beginnen. Vaak zijn we rond 07:00 uur klaar en drinken we nog een bak koffie voordat we tegen 07:30 uur naar huis gaan.'

Wat zou je potentiële kandidaten mee willen geven?

'Je moet er wel iets voor doen als je vrachtwagenchauffeur wilt worden. Het theoriegedeelte vergt studie (en dus tijd), wil je succesvol deelnemen aan de examens. Vrachtwagenchauffeur is een verantwoordelijke baan, maar tegelijkertijd is er de vrijheid die je ervaart als je eenmaal op de weg zit. Ook zie ik steeds meer vrouwelijke chauffeurs. Het is niet meer specifiek een mannenwereld. Dames die zich afvragen of het ook iets voor hen is, wil ik meegeven zich hierover via JobTrans te laten informeren en/of eens een gesprekje te voeren met een vrouwelijke chauffeur over haar ervaringen.'

Wat is jouw ervaring met JobTrans?

'Mijn ervaring met JobTrans is uitstekend. Nadat ik na enige tijd als heftruckchauffeur te hebben gewerkt heb aangegeven op zoek te zijn naar iets anders en m’n wens om mijn vrachtwagenrijbewijs te halen kenbaar maakte, hebben we samen de mogelijkheden bekeken. Ook tijdens het opleidingstraject, met enig uitstel van examens door COVID19, hebben de medewerkers van JobTrans steeds hun betrokkenheid en inzet getoond. Inmiddels werk ik met veel plezier voor Sipma Transport te Rolde bij de Technische Unie in Zwolle.'

Wil je net als Tony Crediet je C-rijbewijs halen? Of ben je op zoek naar een afwisselende baan in een leuk team? Kom gerust eens op de koffie om vele de mogelijkheden te bespreken of neem direct contact met ons op.