Neem contact op

De NOW-regeling, waarmee bedrijven in nood een tegemoetkoming van het rijk kunnen aanvragen om de salarissen van werknemers door te betalen, wordt verlengd. Het tweede steunpakket, ook wel NOW 2.0 genoemd, wordt gekoppeld aan om- en bijscholing. We vertellen je er hier meer over.

Werkgevers die NOW 2.0 aanvragen zijn verplicht om hun werknemers te stimuleren om bij- en omscholing te gaan doen. Bij de aanvraag van de tweede NOW-regeling dienen werkgevers hier een verklaring over af te leggen. Dit onderdeel van het crisisprogramma valt onder ‘NL leert door’, waarmee mensen vanaf juli kosteloos online scholing en ontwikkeladvies kunnen volgen om zich aan te passen aan de nieuwe economische situatie. 

Leven lang leren

Bovenstaand verhaal sluit goed aan bij de pijlers van SOOB, het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds SOOB. Deze organisatie stimuleert al jarenlang een leven lang leren binnen de transport en logistiek. Dit doen ze door het verstrekken van subsidies via het SOOB subsidiepunt. Dat vertaalt zich op dit moment naar een flinke instroom uit andere sectoren en doorstroom van eigen medewerkers. Kijk voor meer informatie over het SOOB subsidiepunt op https://www.stlwerkt.nl/.

SOOB biedt kansen

Hoewel de scholing zelf geen onderdeel van het tweede steunpakket is, is de SOOB-subsidie wel een manier om als werkgever aan de inspanningsverplichting te voldoen. Werkgevers kunnen hun werknemers stimuleren een opleiding of cursus te volgen. Dat kan via een gecertificeerde opleider binnen de transport en logistiek, zoals JobTrans. De keuze uit vakgerelateerde opleidingen en cursussen bij JobTrans is breed. Bovendien varieert het van opleidingen en cursussen voor chauffeurs tot logistiek personeel en opleidingen voor het middenkader. Voorwaarde is wel dat de werkgever en werknemer SOOB-subsidie afdragen. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie vrijblijvend contact opnemen met een van de opleidingsadviseurs van JobTrans. De opleidingsadviseurs vertellen er graag meer over.