Neem contact op

Stage lopen. Het is vaak een verplicht onderdeel van je mbo- of hbo-studie. Voor studenten is het meestal de eerste kennismaking met het bedrijfsleven. In deze blog vertelt Jerre Wagenaar over zijn kennismaking met JobTrans én de sector transport en logistiek.

‘Potentiële klanten zoeken, telefonische acquisitie en kennis opdoen van opleidingen en trainingen binnen de transport en logistiek: met deze stage als junior accountmanager bij JobTrans in Heerenveen doe je het allemaal. Of beter gezegd: leer jij het allemaal. Van je stagebegeleider. Gooitske Hoekstra coachte mij tijdens mijn stage en heeft ervoor gezorgd dat ik mezelf verder heb kunnen ontwikkelen.’, aldus Jerre.

Even voorstellen

‘Voordat ik meer vertel over mijn stageperiode bij JobTrans, stel ik mij graag eerst even voor. Ik ben Jerre Wagenaar, 17 jaar oud en houd van gamen, gitaar spelen en voetbal’, vertelt Jerre. Naast scoren tijdens bloedstollende voetbalwedstrijden, weet Jerre ook buiten het veld te scoren. Niet voor niets volgt hij de opleiding ‘junior accountmanager’ aan het ROC Friese Poort. Waar hij de stage bij JobTrans heeft gescoord? Via stagemarkt, dit is een website waarop verschillende bedrijven vacatures voor stagiaires aanbieden.

Waarom stage lopen bij JobTrans?

Zoals je hierboven zelf al vertelt, bieden verschillende bedrijven op de stagemarkt hun vacatures voor stagiaires aan. Waarom heb jij gekozen voor JobTrans? Jerre zegt hier het volgende over: ‘JobTrans blijft voortdurend innoveren om een totaalpakket van rijopleidingen, nascholingscursussen en uitzenden binnen de transport en logistiek te kunnen blijven leveren. Ik was nieuwsgierig naar deze combinatie en hoe ze ervoor zorgen hiermee voorop te blijven lopen.’

Instappen

Jerre stapte letterlijk en figuurlijk de sector transport en logistiek in. Naast dat hij trainingen bijwoonde, heeft hij een dag meegereden met een vrachtwagenchauffeur. ‘Op deze manier kreeg ik een beter beeld van het vak vrachtwagenchauffeur. Het was een leuke en leerzame dag. De vrachtwagenchauffeur vertelde vol enthousiasme over zijn passie voor het vak en ik heb ervaren hoe het is om te werken als vrachtwagenchauffeur.’, vertelt Jerre.

Investeren in de toekomst

‘Het is ontzettend belangrijk dat het onderwijs goed op de praktijk aansluit. Een goede stage zorgt voor de connectie met het bedrijfsleven en is een toegevoegde waarde voor het onderwijs. Wij vinden het geweldig hier een bijdrage aan te leveren en stagiaires te zien groeien in soms een paar maanden tijd. Hoe meer we met elkaar in verbinding staan des te succesvoller kunnen we jonge mensen naar werk begeleiden.’ aldus Jacobien Westerink, HR-adviseur bij JobTrans.

Kom stage lopen bij JobTrans

JobTrans is een erkend leerbedrijf van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) en regelmatig op zoek naar talenten. Wil je ook stage lopen bij JobTrans in Heerenveen? Goed nieuws! Op dit moment hebben we een toffe stageplek beschikbaar op de afdeling opleidingen in Heerenveen. Bekijk de vacatures bij JobTrans. Neem voor meer informatie gerust contact op met Jacobien Westerink via [email protected]l of 038 820 04 91. Ze vertelt je graag meer over de mogelijkheden voor stage lopen binnen JobTrans.