Neem contact op

Het is bijna zover: de biet goes on. Vanaf september tot enkele weken na de jaarwisseling worden de suikerbieten vanaf het land naar de suikerfabrieken gebracht. Maar wat gebeurt er uiteindelijk met de suikerbiet? We vertellen het je hier.

Vanuit diverse opstapplaatsen rijden er vrachtwagens volgeladen met bieten naar de suikerfabriek in Hoogkerk en Dinkeloord. Via de transportbanden verdwijnen de suikerbieten in de fabriek voor het verwerkingsproces. Van de suikerbieten wordt vervolgens meer dan alleen suiker gemaakt. Wist je dat alle componenten van de bieten worden benut en er is dus geen afval is? De bietenpulp die overblijft verwerkt tot veevoer, de bietengrond wordt gebruikt voor het ophogen van wegen en dijken en er is meer. In onderstaande afbeelding zie je wat er uiteindelijk van de suikerbiet wordt gemaakt.




Suiker Unie streeft ernaar om de groenste, innovatiefste en succesvolste bietenverwerker van de wereld te zijn. Naast het ontwikkelen, produceren en verkopen van suiker en suikerspecialiteiten worden dus alle onderdelen van de suikerbiet verwerkt tot producten voor o.a. voeding, energie en biobased producten. En daar kun jij als vrachtwagenchauffeur tijdens de bietencampagne aan bijdragen.

Rijden voor de bietencampagne?

‘Wij zijn op zoek naar (ervaren) chauffeurs voor zowel fulltime als parttime werkzaamheden op kipper, walkingfloor of bulkwagen. Heb jij ervaring als vrachtwagenchauffeur tijdens de bietencampagne of lijkt het jou een fantastische uitdaging om ons team te komen versterken? Neem gerust contact met ons op zodat we je meer kunnen vertellen over onze openstaande vacatures en de mogelijkheden.’, aldus Jelle van de Glind. Alle beschikbare vacatures voor vrachtwagenchauffeur tijdens de bietencampagne vind je hier:

  • Opstapplaats Groningen
  • Opstapplaats Heerenveen
  • Opstapplaats Emmeloord
  • Opstapplaats Marum
  • Opstapplaats Lemmer
  • Opstapplaats Drachten
  • Opstapplaats Amersfoort
  • Opstapplaats Harderwijk
  • Opstapplaats Dronten
  • Opstapplaats Zeewolde

Meer weten over vrachtwagenchauffeur tijdens de bietencampagne?

Twijfel je nog over een functie voor vrachtwagenchauffeur tijdens de bietencampagne? Of wil je liever eerst nog wat meer informatie? Neem contact op met JobTrans Harderwijk via 0341 820 300 of [email protected] of JobTrans Heerenveen via 0513 820 512 of [email protected]. Wij geven je graag meer informatie over de mogelijkheden voor vrachtwagenchauffeur tijdens de bietencampagne