Neem contact op

Blijven plakken bij je afstudeerbedrijf. Die kans kreeg Jannick de Lange en pakte hij met beide handen aan. Hij vertelt er hier meer over.

Na vier jaar studeren stond Jannick voor de keuze: doorstuderen of werken. ‘En die keus was snel gemaakt, na een leerzame en leuke stageperiode bij JobIndustries’. aldus Jannick de Lange. Jannick is 18 jaar oud, woont in Genemuiden en heeft de studie ‘junior accountmanager’ aan Landstede gevolgd. In zijn vrije tijd is hij vooral op het voetbalveld van S.C. Genemuiden te vinden.

Waarom stage lopen bij JobIndustries?

‘Eind vorig jaar begon ik met zoeken naar een stagebedrijf. Tijdens deze zoektocht wist ik heel goed wat ik wel en niet wilde. Geen groot bedrijf, maar juist een kleinere én bij voorkeur een snelgroeiende organisatie waar ze in mij wilden investeren. Het voordeel bij dit soort bedrijven is dat de lijnen meestal kort zijn. Een oud-medewerker van JobIndustries deelde de stageplek bij JobIndustries met mij en dat sloot goed aan bij mijn wensen. Ik solliciteerde en anderhalve maand later begon ik.’

Wat mag je van JobIndustries verwachten?

‘Tijden mijn stage ondersteunde ik de binnendienst. Samen vonden we de beste kandidaten voor onze toffe vacatures. Zo hielp ik bij het schrijven van vacatureteksten, beoordelen van binnengekomen sollicitaties, het voeren van intakegesprekken en het beheren van personeelsdossiers. Daarnaast voerde ik ondersteunde werkzaamheden uit voor de centrale planning. Denk hierbij aan:

  • Het controleren en invoeren van de binnengekomen planning- en wijzigingsverzoeken.
  • Fungeren als aanspreekpunt met betrekking tot de planning voor onze medewerkers.
  • Het ondersteunen bij het opstellen van (vakantie)planningen en roosters binnen geldende afspraken, zoals cao en wet- en regelgeving.

Al met al een afwisselende en zeer leerzame stageperiode. Ik raad het iedereen aan.’

Baan als accountmanager binnendienst

‘Mijn stageperiode beviel zo goed dat ik aan het einde van mijn stageperiode te horen kreeg dat ik bij JobIndustries mag blijven werken. Inmiddels zijn we een aantal weken verder en krijg ik steeds meer verantwoordelijkheid. Het bedrijf groeit hard en daardoor hoef ik mij geen moment te vervelen. Ik leer iedere week bij en kijk ernaar uit samen met mijn collega’s het succes van JobIndustries verder uit te bouwen. Daarnaast gun ik andere studenten net zo’n fijne stageperiode als ik zelf heb gehad'.

Ook stage lopen?

JobIndustries is onderdeel van JobTrans B.V. en net zoals JobTrans een erkend leerbedrijf van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Onder andere voor de opleiding junior accountmanager. Een snelgroeiend bedrijf die regelmatig op zoek is naar talenten die zichzelf verder willen ontwikkelen. Wil je ook stage lopen bij JobIndustries? Dat kan. JobIndustries is geregeld op zoek naar nieuwe talenten: www.jobindustries.nl/vacatures-bij-jobindustries. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op.