Neem contact op

Van stagiaire naar junior opleidingscoördinator, het is de route van Dianne Franken. In dit artikel vertelt ze je meer over de route.

Opleidingscoördinator, houdt dat ook in wat je denkt dat het inhoudt? Ideaal om hierachter te komen tijdens een stage bij JobTrans. Tijdens deze stage leer je alle ins en outs en doe je waardevolle praktijkervaring op. Misschien kun je na je stageperiode wel definitief aan de slag als junior opleidingscoördinator bij JobTrans. Het is in een notendop de route die Dianne Franken bij JobTrans volgde. Lees er hier meer over.

Voordat Dianne meer vertelt over haar stageperiode bij JobTrans Harderwijk, stelt ze zich graag eerst even voor. ‘Dianne is 20 jaar oud en woont in Nunspeet. Ze volgde de studies Directiesecretaresse mbo-4 en AD aan het Windesheim. In haar vrije tijd gaat ze graag leuke dingen doen met vrienden .’

Zo zag een gemiddelde stageperiode eruit

‘Iedere werkdag rond 08:00 uur nam ik plaats achter mijn bureau en startte mijn computer op om te kijken wat er gefactureerd mag worden. Dit deed ik van de voorafgaande dag. Vervolgens controleerde ik een aantal zaken m.b.t. de planning van de nascholingscursussen en begon ik met het wegwerken van mail. Naarmate de dag vorderde, overlegde ik met collega’s en verwelkomde ik gasten. Ook was ik verantwoordelijk voor de eerste lijntjes.’

Adviesrapport

‘Onderdeel van mijn stageperiode was ook het opstellen van een adviesrapport. De vraag die centraal stond was: ’Welk soort functieprofiel kan JobTrans helpen om haar taken en verantwoordelijkheden duidelijk te communiceren naar haar werknemers om de groei in goede banen te leiden?’ De aanleiding van dit onderzoek is een vraagstuk vanuit de organisatie. Na het voeren van gesprekken werd het duidelijk dat er iets moet veranderen op het gebied van taakverdeling en verantwoordelijkheden medewerkers. De resultaten heb ik gepresenteerd aan de directeur en HR-adviseur van JobTrans.’

Goede werksfeer geeft energie

‘Van op maandagochtend mijn weekend bespreken tot de VrijMiBo’s. De werksfeer bij JobTrans omschrijf ik als vertrouwelijk en vriendschappelijk. De cultuur binnen een bedrijf vind ik heel belangrijk omdat het je positieve energie kan geven. Het is één van de redenen waarom ik ervoor heb gekozen na mijn stage als junior opleidingscoördinator bij JobTrans aan de slag te gaan.

Heb je een tip voor nieuwe stagiaires?

‘Dat je als stagiair soms met je mond vol tanden staat is helemaal niet gek. Het is immers niet mogelijk om in je eerste stageweek alle kneepjes van het vak te kennen. Een tip die ik nieuwe stagiaires daarom wil meegeven is vragen stellen. Dat is per slot van rekening de manier waarop je nieuwe dingen kunt leren, en nog belangrijker: zo weet je of je de goed op weg bent.’

Kom stage lopen bij JobTrans

JobTrans is een erkend leerbedrijf van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) en regelmatig op zoek naar talenten. Wil je ook stage lopen bij JobTrans in Harderwijk? Bekijk de vacatures op onze website of neem voor meer informatie contact op met Jacobien Westerink. Dat kan door een e-mail te sturen naar [email protected] of te bellen via 038 820 04 91. Ze vertelt je graag meer over de mogelijkheden voor stage lopen binnen JobTrans.