Neem contact op

E-learning code 95 is op een innovatieve manier je chauffeurs bijscholen. En het mooie is dat JobTrans hier een eigen platform voor heeft. De afgelopen periode hebben we veel nieuwe code 95-cursussen via e-learning uitgerold. In dit artikel beschrijven we kort de voordelen van e-learning code 95.

Zo dacht men in 1998 over mobiele telefoons

Voordat we ingaan op de voordelen, gaan we twintig jaar terug de tijd in. Want hoewel een smartphone bijna niet meer weg te denken is uit het dagelijks leven, was dat jaren geleden heel anders. De meeste Nederlanders hadden toen niet eens een telefoon op zak. En waren dat ook niet van plan… Of toch wel?

Wat we hiermee willen zeggen is dat tijden veranderen en met name op technologisch gebied gaan we hard. Ook in de transport- en logistieke sector en dan bedoelen we niet alleen de technische snufjes aan bijvoorbeeld de nieuwste vrachtauto's. Zo hebben de technologische ontwikkelingen ervoor gezorgd dat online leren op afstand nu ook mogelijk is voor code 95-cursussen. Steeds meer bedrijven en chauffeurs zien de voordelen van e-learning code 95 in. De voordelen bespreken we in de onderstaande tekstgedeeltes.

1. Vrachtauto’s staan minder stil

Een nascholing in het kader van code 95 is een tijdsinvestering. De chauffeur is immers niet beschikbaar voor werk en ook de betreffende vrachtauto staat stil. Eén van de grote voordelen van e-learning code 95 is dat een chauffeur voor een code 95-cursus nog maar drie uur fysiek aanwezig hoeft te zijn. Een e-learning code 95 bestaat voor vier uur uit digitale modules, die chauffeurs voorafgaand aan het klassikale gedeelte dient af te ronden. Waar chauffeurs dus voorheen voor zeven code 95-punten een volledige dag aanwezig moesten zijn, is dat nu één dagdeel. 

UPDATE! De e-learning kan een chauffeur op een moment dat het hem uitkomt volgen via laptop, tablet of mobiele telefoon. Dit kan normaal gesproken in de 10 dagen voor het klassikale gedeelte. Tijdens de huidige lockdown kun je nu al aan de e-learning beginnen en afronden wanneer je het tweede klassikale deel voor 1 april 2021 volgt. De verwachting is dat deze datum nog verder opschuift. Zodra hier meer over bekend is, laten we dit weten.

TIP! De einddatum code 95 van veel vrachtwagenchauffeurs verloopt in september 2021. Daarnaast zijn de deuren van klassikale code 95-cursussen momenteel gesloten, vanwege de situatie rondom het coronavirus. Gelukkig gaat e-learning code 95 tijdens de lockdown gewoon door. Goed om je tijd nu nuttig te besteden en de verwachtte drukte voor te zijn. Volg daarom nu alvast het gedeelte e-learning, zodat je straks alleen nog maar het klassikale gedeelte hoeft te volgen. Hierdoor kun je 14 punten op één dag behalen. Interessant voor bijvoorbeeld chauffeurs waarvan de einddatum code 95 nadert.

2. Altijd en overal beschikbaar op diverse apparaten

Om chauffeurs iets te leren, hoef je elkaar niet per se fysiek te zien. Heel veel kennis kun je prima online overdragen. Dat geldt ook voor de lesstof van code 95-cursussen. Hierdoor ben je veel flexibeler met informatie delen. E-learnings zijn namelijk altijd en overal beschikbaar. Of je nu een laptop of juist een tablet tot je beschikking hebt: e-learning code 95 is te volgen op diverse apparaten. Bovendien kan de chauffeur zelf kiezen wanneer en waar hij de code 95 volgt. Thuis vanaf de bank, aan de keukentafel of ’s avonds in een chauffeurscafé. Het is allemaal mogelijk. Het enige wat de chauffeur nodig heeft is een apparaat met goede internetverbinding, de rest regelen wij.

3. Hoge kwaliteit die snel en flexibel aan te passen is

Met de inzet van e-learning bied je alle chauffeurs dezelfde hoge kwaliteit aan content. De inhoud van iedere training is gelijk en voldoet aan de kwaliteit die vooraf is vastgelegd. Alle cursisten krijgen dezelfde informatie gepresenteerd. Dient er vanwege bijvoorbeeld aanpassingen in de wet- en regelgeving iets aangepast te worden? Dan kan er snel worden geschakeld. E-learning maakt je organisatie wendbaar en klaar voor onvoorspelbare uitdagingen op korte termijn. Handig voor de transport- en logistieke sector, want die is letterlijk en figuurlijk constant in beweging.

Nog meer flexibiliteit!
 Bij JobTrans vinden we het delen van kennis belangrijk. Daarom hebben we geïnvesteerd in een eigen e-learning omgeving en kunnen klanten daar gebruik van maken. Het aanbod van e-learning wordt steeds verder uitgebreid. Indien gewenst stellen we voor jou een maatwerktraining via e-learning samen.

4. Leren op je eigen tempo

Als je kiest voor e-learning code 95 dan volg je de lessen in je eigen tempo en studeer je op de momenten die het beste bij je passen. Dat betekent dat de leerstof zich aanpast aan het niveau en de wensen van de cursist.. Snelle cursisten besteden daardoor minder tijd aan de training, minder snelle cursisten kunnen juist meer tijd nemen om een onderwerp te doorgronden. Zo kunnen cursisten, indien gewenst, informatie teruglezen. Dat kan zo vaak als ze zelf willen en op deze manier blijft de informatie beter hangen. Kortom: dankzij e-learning code 95 kan iedereen leren op zijn of haar tempo.

5. Het leidt tot een lagere leerdrempel

Niet iedereen vindt spreken in het openbaar prettig. En soms kan het moeilijk zijn een vraag te stellen of bij te dragen aan een discussie als een groepje cursisten tijdens een cursus de overhand heeft. Met online leren hoeven cursisten zich daar geen zorgen meer over te maken. Ze hebben toegang tot het lesmateriaal vanuit hun eigen huis (of andere aangename plek), zodat ze kunnen leren in een stressvrije omgeving op een laagdrempelige manier.

6. Eenvoudig resultaten bijhouden

Met e-learning vindt leren plaats in een digitale omgeving. Dat maakt het veel makkelijker om resultaten, voortgang bij te houden en welke bronnen jouw chauffeurs het meest gebruiken. Deze waardevolle informatie kunnen we gebruiken om trends binnen jouw bedrijf te identificeren en, indien nodig, de opleidingsstrategie te veranderen. Als je voor het e-learning code 95 platform van JobTrans kiest, heeft dat als voordeel dat onze opleidingscoördinatoren de resultaten en voortgang bijhouden. 

Toets!
 Iedere e-learning code 95 eindigt met een toets waarmee de opgedane kennis tijdens de zelfstudie (online) wordt getest. Alle cursisten nemen deel aan dezelfde toets. Zo hebben we controle over de voortgang en het niveau van de cursisten.

7. Meer ruimte voor verdiepende kennisuitwisseling

Doordat de chauffeurs gedeeltelijk studeren in hun eigen tijd, kunnen ze zich goed voorbereiden. Hierdoor kunnen docenten tijdens het klassikale gedeelte dieper ingaan op de inhoud en eventuele vragen beantwoorden. Chauffeurs kunnen gerichtere vragen stellen en informatie blijft beter bij hen hangen. Dat verhoogt het leerrendement van een code 95-cursus. Juist de combinatie van flexibele thuisstudie en het klassikale gedeelte zorgt voor verdiepende kennisuitwisseling.

wat zijn de voordelen van e-learning code 95

Hulp nodig?

Dus, stel jezelf eens de vraag wat e-learning code 95 voor jou kan betekenen, en neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij vertellen je graag meer over de voordelen van ons eigen e-learning code 95 platform en de verschillende mogelijkheden.