Neem contact op

Je staat op het punt een rijschoolkeuze te maken. Met een groot aanbod aan rijscholen kan het maken van een keuze soms knap lastig zijn. Hier geven we je een aantal tips. Op weg naar de rijopleiding die het beste bij jou past!

Tip 1: controleer de bevoegdheid

In Nederland wordt er veel gedaan aan de kwaliteit van de rijopleidingen. Rijinstructeurs dragen immers een grote verantwoordelijkheid: zij leiden nieuwe bestuurders op tot verantwoordelijke verkeersdeelnemers. Iedere rijinstructeur dient dan ook een geldig diploma te hebben. Op deze website kun je zien of jouw rijinstructeur bevoegd is om les te geven. Alleen als de rijinstructeur bevoegd is, zie je de naam, geboortejaar en:

  • de categorieën waarvoor deze rijinstructeur bevoegd is ( betekent bevoegd)
  • tot hoe lang de WRM-bevoegdheid geldig is

Alle rijinstructeurs van JobTrans zijn in het register terug te vinden en volgen geregeld bijscholing.

Tip 2: baseer je keuze niet alleen op de prijs

Uiteraard is het goed om de prijzen van rijscholen met elkaar te vergelijken. De prijzen kunnen veel van elkaar verschillen. Ook de manier waarop de kosten worden weergeven, kunnen per rijschool verschillen. Sommigen hanteren een uurtarief, waar anderen een compleet pakket aanbieden. De prijs is niet het enige waar je bij rijscholen op moet letten. Sommigen bieden lessen van 45 minuten aan, waar anderen lessen van 60 minuten aanbieden. Dit geeft een vertekend beeld. Een van de belangrijkste zaken is om erop te letten dat het aantal lesuren aansluit op jouw niveau. JobTrans biedt diverse mogelijkheden aan, waaronder maatwerk. Zo is er voor iedereen een geschikte lesmethode. Dus ook voor jou!

Tip 3: bekijk het slagingspercentage

Op de website van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen CBR kun je het slagingspercentage van iedere rijschool bekijken. Je kunt rijscholen zoeken op naam, plaats of examenregio. Een hoog slagingspercentage (boven de 50%) geeft aan dat veel mensen de eerste keer slagen voor hun rijexamen. JobTrans is trots op haar hoge slagingspercentage.

Tip 4: stel vragen

Werkt de rijschool met een leskaart waarop je kunt zien hoe ver je bent met je opleiding? Krijg je een vaste rijinstructeur? Wat zijn de afspraken bij het uitvallen van een rijles, rijinstructeur of lesauto? Met welke lesauto’s wordt er gereden? Hoeveel rijlessen heb je nodig? Is er ruimte om meerdere keren per week te lessen? Hoe werkt de betaling en kan dit ook in termijnen? Het zijn slechts voorbeelden van vragen die je aan je rijschool kunt stellen. JobTrans neemt uitgebreid de tijd om al jouw vragen te beantwoorden.

Tip 5: informeer bij anderen

Leer van de ervaringen van anderen. Informeer bijvoorbeeld bij vrienden en familieleden. Of bekijk de meningen van anderen door het lezen van online recensies.

Meer weten?

JobTrans is een van de grootste rijopleiders van Noord-Nederland: een rijschool in Genemuiden, rijschool in Harderwijk en rijschool in Heerenveen. Wij verzorgen de volgende rijopleidingen: B, BE, C en CE. Wil je ook graag je rijbewijs halen? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Onze adviseurs vertellen je er graag meer over.