Neem contact op

Met trots kondigen we de start aan van NK Veiligste Chauffeur 2024, een competitie die niet alleen de vaardigheden van vrachtwagenchauffeurs op de proef stelt, maar ook de algehele verkeersveiligheid bevordert. JobTrans is voor de derde keer op rij trotse partner van de TVM Awards. Lees er hier meer over.

De inschrijvingen voor de NK Veiligste Chauffeur zijn geopend vanaf 7 mei jl., waarmee een spannende periode van online testen en uitdagingen begint. Vrachtwagenchauffeurs uit heel Nederland hebben de kans om hun kennis en reactievermogen te bewijzen via een serie kennisvragen. De beste 24 chauffeurs zullen doorstromen naar de grote finale op 28 september 2024 in het Bouw & Infra Park in Harderwijk. Tijdens de finaledag wordt bekend wie de veiligste chauffeur van Nederland 2024 is.


Meer over de TVM Awards
De TVM Awards is de naam van een maatschappelijk initiatief ter verbetering van transport- en verkeersveiligheid van TVM verzekeringen en een selecte groep betrokken partners. De partners zijn: Volvo Trucks Nederland, Van Eijck Groep, Continental Benelux, Veilig Verkeer Nederland, Sectorinstituut Transport en Logistiek, Bumper, JobTrans en ANWB. De primaire doelstelling van de TVM Awards is om meer bewustwording te creëren – onder alle weggebruikers - voor veilig rijgedrag. Daarnaast willen TVM en de partners een positieve bijdrage leveren aan het vak van beroepschauffeur en aan het imago van de sector logistiek en transport.

De TVM Awards bestaan naast het NK Veiligste Chauffeur uit de TVM Award Ridder, NK Veiligste Chauffeur Junior, MVO, Innovatie, Veilig transport en Duurzaamheid. Deze prijzen worden, net als het NK Veiligste Chauffeur, tijdens de finaledag op 28 september uitgereikt. De campagne van deze TVM Awards start medio juli.

Hélène Hendriks ambassadrice

Op de finaledag nemen de 24 beste chauffeurs van Nederland het tegen elkaar op. Dit alles wordt extra bijzonder door de aanwezigheid van Hélène Hendriks, die al vanaf het begin als ambassadrice van de TVM Awards verbonden is met dit mooie initiatief. Zij zal tijdens de finale de presentatie en prijsuitreiking verzorgen. De winnaar van het NK Veiligste Chauffeur wint naast de sportieve eer vanzelfsprekend de TVM Award. De gehele top 15 wint daarnaast een bezoek aan Volvo Trucks in het Zweedse Göteborg. De nummers 16 tot en met 24 mogen een bezoek aan de Volvo Trucksfabriek in Gent brengen.

Hoe kun je meedoen?  

Meedoen aan het NK Veiligste Chauffeur en/of wil je meer informatie over het NK Veiligste Chauffeur en de TVM Awards? Ga dan naar www.tvmawards.nl. Aanmelden kan tot en met 7 juli 2024.