SOOB Logo

Wil jij je vrachtautorijbewijs (rijbewijs C) met code 95 halen? Dan is de vrachtautotheorie module 2 (VM2) een verplicht onderdeel voor jou en onze theoriecursus voor de vrachtauto module 2 (VM2) is dan precies wat je nodig hebt. Met onze professionele begeleiding en uitgebreide lesmaterialen ben je verzekerd van een succesvolle afronding van dit theorie-examen.

Interesse in de theorieopleiding module 2 (VM2)?
Neem contact op met een vestiging bij jou in de buurt.
Vraag offerte aan

Wat ga je leren?

Module 2 (VM2) kan pas worden afgelegd nadat je module 1 (RVM1) met succes hebt afgerond. In module 2 (VM2) wordt er dieper ingegaan op de onderwerpen techniek en lading, welke ook aan bod zijn gekomen in Module 1 (RVM1). De focus ligt op kennis van de werking van verschillende systemen, wat belangrijk is om te weten vanwege onderhoud en storingen maar niet zo gedetailleerd hoeft als bij de vorige theorieopleiding. Naast bovenstaand ligt er ook nadruk op preventief onderhoud, controles en de bestuurder ondersteunende systemen.

Bij onze theoriecursus voor de vrachtauto module 2 krijg je de kans om je vaardigheden en kennis naar een professioneel niveau te tillen. Ons ervaren team van instructeurs staat klaar om je te begeleiden en te voorzien van de meest up-to-date lesmaterialen en praktijkgerichte oefeningen. Je leert alles over het berekenen van de maximale belading en het zwaartepunt van de lading, het gebruik van hulpmiddelen zoals laadkleppen en palletwagens, en het naleven van de wet- en regelgeving omtrent het laden en lossen. Met onze interactieve lesmethoden en realistische casestudies brengen we de praktijk naar de klas, zodat jij de nodige ervaring opdoet.

Hoe ziet het examen eruit?

Het theorie-examen duurt 90 minuten en bestaat uit 65 vragen. Op de website van het CBR vind je voorbeeldvragen en de exameneisen voor deze module. Je bent geslaagd als je 52 of meer vragen correct beantwoord. Na het examen zie je direct de uitslag op je scherm. De uitslag van het examen is twee jaar geldig. Het is mogelijk om het examen met extra tijd of met individuele begeleiding te doen.

Wat zijn de toelatingseisen?

  • Je moet minimaal 17 jaar zijn om te beginnen met deze module. 
  • Het is verplicht om eerst module 1 (RVM1) te behalen voordat er examen voor module 2 (VM2) en module 3 (VM3) gedaan kan worden.
Cursusagenda module 2 (VM2)
Datum Locatie Instructeur(s) Beschikbaarheid
Meer weten?

Kun je de gewenste datum of locatie niet terugvinden in bovenstaande cursusagenda? We plannen de vrachtautotheorie module 2 (VM2) ook op aanvraag. Neem voor meer informatie over vrachtautotheorie module 2 (VM2) vrijblijvend contact met ons op.