Wil jij leren hoe je een BHV-ploeg aanstuurt tijdens noodsituaties? Onze basiscursus BHV ploegleider is precies wat je nodig hebt! Na slechts één trainingsdag ben jij klaar om de leiding te nemen en je team veilig door elke noodsituatie te loodsen.

Interesse in basiscursus BHV ploegleider?
Neem contact op met een vestiging bij jou in de buurt.
Vraag offerte aan


Wat ga je leren?

De basiscursus ploegleider BHV is speciaal ontworpen voor medewerkers die de verantwoordelijkheid op zich nemen om een BHV-ploeg te leiden. Tijdens deze cursus leer je de vaardigheden en kennis die van belang zijn om effectief leiding te geven tijdens noodsituaties. 

 1. Toepassing van wet- en regelgeving
  Je leert hoe je de wet- en regelgeving rondom bedrijfshulpverlening kunt toepassen binnen jouw organisatie. Denk hierbij aan de risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) en hoe deze als basis dient voor het BHV-plan.

 2. Omzetten van theorie naar praktijk
  Je krijgt inzicht in hoe je een papieren BHV-plan kunt vertalen naar de praktijk. Dit stelt je in staat om de theoretische kennis over brandveiligheid, rookverspreiding, en risico- en incidentenscenario’s effectief toe te passen tijdens een noodsituatie.

 3. Leiderschap en coördinatie
  Als ploegleider moet je in staat zijn om de BHV-activiteiten gestructureerd te coördineren. Je leert hoe je op een efficiënte manier leiding geeft aan BHV’ers, hen instrueert en informatie verstrekt. Denk hierbij aan het geven van zowel opdrachten als feedback en het waarborgen van de veiligheid van het gehele BHV-team. 

 4. Praktische vaardigheden
  De cursus bestaat praktijkgerichte opdracht waarmee je de theorie kunt toepassen op jouw specifieke bedrijfssituatie. Daarnaast zorgen verschillende soorten video's voor een visuele ondersteuning van het leerproces.

 5. Incidentbeheer
  Je leert hoe je informatie van meldingen controleert, analyseert en op basis van deze analyse een inzetplan maakt. Dit helpt je om weloverwogen beslissingen te nemen tijdens incidenten en effectief te communiceren met professionele hulpverleningsdiensten.
   
 6. Examenvoorbereiding
  De cursus bereidt je voor op een afsluitend examen dat bestaat uit een theorietoets met meerkeuzevragen en een praktijktoets. Het examen toetst je vermogen om leiding te geven aan een BHV-ploeg tijdens een incident en beoordeelt je op diverse competenties zoals het analyseren van incidenten en het communiceren met hulpdiensten.

Door het volgen van deze basiscursus ploegleider BHV ontwikkel je alle vaardigheden om een effectieve en betrouwbare ploegleider BHV te worden,. Schrijf je vandaag nog in en zet de eerste stap naar het versterken van de veiligheid binnen jouw organisatie.

Cursusagenda ploegleider BHV
Datum Locatie Instructeur(s) Beschikbaarheid
Meer weten?

We plannen de basiscursus ploegleider BHV ook op aanvraag in. Dat kan bij jou op locatie, een opleidingslocatie van JobTrans of een andere externe locatie. Neem voor meer informatie over de basiscursus ploegleider BHV vrijblijvend contact met ons op.