SOOB Logo

Volg via JobTrans je vakbekwaamheid voor transportondernemers! Wil je een transportbedrijf beginnen of overnemen? Of eigen rijder worden? Dan word je zelfstandige in het wegvervoer en ga je beroepsgoederenvervoer doen: het vervoer van goederen van derden met vrachtwagens tegen betaling. De wet schrijft voor dat je dan moet beschikken over een communautaire vergunning. Ook wel NIWO-vergunning of Eurovergunning genoemd. Je kunt je vergunning aanvragen via de NIWO.

LET OP! Staat de gewenste cursusdata of module niet in onze cursusagenda? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wij plannen geregeld de gehele opleiding vakbekwaamheid transportondernemers of losse modules op aanvraag.

Doel van de vakbekwaamheid voor transportondernemers
JobTrans leidt je op voor de getuigschrift van vakbekwaamheid voor nationaal en internationaal beroepsvervoer voor goederen op de weg van het CBR. Onder begeleiding van ervaren docenten zorgen wij er met een duidelijk en compleet opleidingsproject voor dat je zo snel mogelijk je ondernemersdiploma haalt.

Opleidingsprogramma
De vakbekwaamheid voor transportondernemers bestaat uit de volgende zes modules:

 1. Personeelsmanagement 
 2. Financieel Management
 3. Bedrijfsmanagement
 4. Wegvervoer Goederen Deel 1
 5. Wegvervoer Goederen Deel 2
 6. Calculatie

Examen
Voor iedere module leg je een examen bij het CCV af. Elk afzonderlijk examen dient met een voldoende te worden afgesloten. Voor ieder examen dat je hebt behaald, ontvang je een certificaat met een geldigheidsduur van 5 jaar. Zodra je alle examens hebt gehaald, ontvang je een diploma. Met het diploma kun je de communautair vergunning aanvragen.

Vrijstelling
Voor enkele modules kun je een vrijstelling krijgen. Bekijk de vrijstellingslijst om te bekijken of je hiervoor in aanmerking komt. Daarnaast heb je een vrijstelling op de onderstaande modules wanneer je een hbo-opleiding zoals commerciĆ«le economie hebt behaald:

 • Financieel management
 • Bedrijfsmanagement
 • Calculatie

Duur van de vakbekwaamheid voor transportondernemers
Voor de vakbekwaamheid voor transportondernemers geven wij een aantal keer per jaar en kun je binnen twee maanden afronden. Bekijk onze cursusagenda voor de actuele data.


  Overige opleidingsinformatie

  • Studieduur: 18 dagen
  • Opleidingsniveau: toegankelijk voor iedereen, geen vooropleiding nodig
  • Doelgroep: iedereen die zelfstandige gaat worden in het wegvervoer

  Neem contact met ons op
  Wil jij graag transportondernemer worden? De vakbekwaamheid voor transportondernemers via JobTrans is de juiste route. Schrijf je in via onze website. Naast de vakbekwaamheid voor transportondernemers, biedt JobTrans meerdere opleidingen binnen de Transport en Logistiek aan. Wil je graag meer informatie? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen je graag meer over de vakbekwaamheid voor transportondernemers.