De cursus chauffeursdag is een afwisselende code 95-theoriecursus voor vrachtwagenchauffeurs waarbij interessante onderwerpen worden afgewisseld met behendigheidsoefeningen in de praktijk. Het grote voordeel van deze cursus is dat je samen met één van onze opleidingsadviseurs invulling kan geven aan de inhoud van de cursus. Op deze manier is de inhoud afgestemd op de behoefte van de chauffeurs en/of organisatie. In de video hieronder geeft collega Lambert Krooneman jullie een kleine impressie van de chauffeursdag die JobTrans heeft verzorgd voor Smit Transport.

Stel je eigen cursusprogramma samen
Van manoeuvreren met vrachtauto's tot de digitale tachograaf en van lading zekeren tot schadepreventie. De mogelijkheden voor het programma van een cursus chauffeursdag zijn eindeloos. Vanwege de vele mogelijkheden die er zijn voor het samenstellen van de cursus is er voor elk bedrijf uit iedere branche wel een geschikt programma. Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan en ontdek de voordelen voor deze unieke en waardevolle code 95-cursus voor jouw organisatie.

Lesaanpak van de cursus chauffeursdag

Tijdens deze eendaagse code 95-cursus komen de onderwerpen die jij van belang vindt aan bod. 

Waarom de cursus chauffeursdag volgen bij JobTrans?

 • Innovatief: we ontwikkelen geregeld nieuw lesmateriaal.
 • Expertise: we kennen de wet- en regelgeving binnen jouw sector.
 • Warm bad: goed verzorgde lunch en onbeperkt koffie, thee en frisdrank.
 • Fanatiek: we doen veel voor een tevreden klant. Cursus bij jou op locatie? Dat kan!
 • Flexibel: staat de gewenste datum er niet tussen? Neem contact op. We denken met je mee.
 • Verwachtingen overtreffen: volg de cursus chauffeursdag en ontdek het zelf!
Interesse in de cursus chauffeursdag?
Neem contact op met een vestiging bij jou in de buurt.
Vraag offerte aan

Cursusagenda chauffeursdag

Selecteer de gewenste cursusdata via onderstaande filter. Staat de gewenste datum of locatie er niet tussen? Neem contact met ons op.

Datum Locatie Instructeur(s) Beschikbaarheid
Cursus op locatie naar keuze

Met onze flexibele invulling van lesmethode, inhoud en opleidingslocatie kunnen we aan elke opleidingswens voldoen. Kun je de gewenste locatie niet vinden in onze cursusagenda? Geen probleem. Je kunt de cursus chauffeursdag ook bij jou op locatie laten plaatsvinden. Uiteraard kun je ook voor één van onze opleidingslocaties of een andere externe locatie kiezen.

Behaal 7 code 95-theoriepunten

Deelname aan de cursus chauffeursdag kan bij het CBR, ook wel CCV, voor 7 nascholingsuren worden geregistreerd en telt mee voor de theoriepunten voor de Richtlijn Vakbekwaamheid (code 95). Als je de cursus chauffeursdag in het kader van code 95 wil volgen, is het van belang dat je bij je aanmelding doorgeeft. Dan kunnen wij je aanmelding en registratie bij het CCV voor je verzorgen.

Wet- en regelgeving code 95

Iedere beroepschauffeur heeft te maken met de verplichte nascholing code 95. Er zijn een aantal punten waarmee zij rekening dienen te houden:

 • Code 95 is vijf jaar geldig, gerekend vanaf de datum van de afgifte van het rijbewijs.
 • Iedere 5 jaar een nascholing van 35 uur te volgen is verplicht, waarvan min. 7 uur praktijk code 95.
 • Je mag in een nascholingscyclus één cursus herhalen en de overige cursussen dienen uniek te zijn.
 • Je mag in een nascholingscyclus maximaal 3 e-learnings (12 uur) volgen. De overige cursussen moeten volledig klassikaal.
 • Extra uren kunnen niet worden opgespaard voor een volgende nascholingscyclus.

Over JobTrans

code 95 uren
Start met leren en wij doneren

Wist je dat JobTrans per cursist 1 euro doneert aan Villa Joep? Het totaalbedrag zal JobTrans aan het einde van het jaar verdubbelen. Villa Joep is een fonds dat de strijd tegen neuroblastoom kinderkanker en JobTrans draagt hieraan bij met de actie 'start met leren en wij doneren'.

Vragen over de cursus chauffeursdag?

JobTrans is dé code 95-specialist van Nederland. Zo hebben we jarenlange ervaring in het geven van onder andere de cursus chauffeursdag. Heb je nog vragen, wil je meer informatie of kunnen we je helpen bij het inplannen van code 95-cursus? Neem contact op met een vestiging bij jou in de buurt. Onze opleidingscoördinatoren helpen je graag verder op het gebied van code 95-cursussen, waaronder cursus chauffeursdag.